Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 9. 2021,
16.47

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,14

8

Natisni članek

United Media Dragan Šolak Srbija Zvezde granda Aca Lukas

Petek, 10. 9. 2021, 16.47

2 leti, 7 mesecev

Znani pevec utaje davkov obtožil tajkuna, ki posluje tudi v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,14

8

Dragan Šolak, Miodrag Kostić | Dragan Šolak (desno) v družbi srbskega poslovneža Miodraga Kostića, ki je pred leti kupil Gorenjsko banko. | Foto STA

Dragan Šolak (desno) v družbi srbskega poslovneža Miodraga Kostića, ki je pred leti kupil Gorenjsko banko.

Foto: STA

Srbski pevec Aca Lukas je zapustil verjetno najbolj znano televizijsko oddajo na Zahodnem Balkanu Zvezde Granda, ker, kot trdi sam, ni želel sodelovati pri utaji davkov.

Srbski pevec Aca Lukas je bil z Jeleno Karleušo, Marijo Šerifović in drugimi glasbenimi zvezdami iz držav Zahodnega Balkana eden od žirantov in mentorjev v televizijski oddaji Zvezde Granda, ki nastaja v okviru glasbene založbe Grand Production. Ko je Grand Production kupilo podjetje United Media, katerega lastnik je srbski tajkun Dragan Šolak, je Lukas protestno zapustil oddajo, poroča srbski medij Kurir.

Kaj so Zvezde Granda?
Zvezde Granda je televizijska oddaja, in sicer glasbeno tekmovanje, ki neuveljavljenim glasbenikom ponudi odskočno točko v karieri. Čeprav gre za srbsko oddajo, v njej priložnost iščejo glasbeniki iz vseh držav Zahodnega Balkana, tudi iz Slovenije.

Bojan Križaj
Novice Srbski tajkun nad vilo Bojana Križaja

Lukasa je, po njegovih besedah, zmotila sprememba plačevanja honorarjev, saj žirantje z novim lastnikom niso podpisali pogodb, temveč naj bi honorarje dobili izplačane "na roke". Ti za posamezno oddajo − teh je vsako leto 40 − segajo od tisoč do šest tisoč evrov na osebo, odvisno od tega, kako znan je posamezen žirant. Na leto so tako nekateri žiranti dobili tudi več kot 200 tisoč evrov honorarjev. Očitno na prihodke niso plačali nobenih davkov. Iz podjetja United Group so na vprašanja Kurirja odgovorili, da vsi žirantje v oddaji nastopajo brezplačno.

Kdo je Dragan Šolak?
Dragan Šolak je srbski poslovnež, ki je prek United Medie in drugih svojih podjetij prisoten tudi v Sloveniji. V njegov poslovni krog tako med drugim spadata tudi telekomunikacijski operater Telemach in golfišče Royal na Bledu.

Ne spreglejte