SiolNET. Novice Svet
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravila bodo dostavljali kar z droni #video #foto

0,25

termometer

V grškem mestu Trikala so v torek opravili prvi poskusni polet brezpilotnega letala, ki ga nameravajo uporabljati za dostavo zdravil. Gre za projekt, ki ga za prijaznejše načine prevoza, s katerimi lahko dosežejo tudi najodročnejše kraje, financira Evropska unija.   

"Tehnologija bi nam dejansko lahko olajšala težave, s katerimi se spoprijemamo danes. Zdravila smo do zdaj dostavljali v bližnjo lekarno, a lahko bi se zgodilo, da bi jih že jutri nekdo potreboval v nujnem primeru. Prihodnost je tu, dokler imamo pogum," je dejal župan Trikale Dimitris Papastergiou po poskusnem poletu brezpilotnega letala iz Trikale v približno tri kilometre oddaljeno vas Leptokarya z okoli 200 prebivalci.

Evropski program pod imenom Harmony išče najprimernejše nizkoogljične prevozne rešitve, brezpilotna letala pa bi uporabljali za prevoz zdravil ljudem, ki imajo težave z mobilnostjo, živijo v izoliranih vaseh ali povsem sami. Projekt je po mnenju tamkajšnjih oblasti še posebej ključen v času pandemije. 

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

V Grčiji so številne gorske vasi, ki so predvsem pozimi odrezane od naseljenih krajev. Program Harmony, ki skupaj z brezpilotnimi letali vključuje tudi samovozeča vozila, bodo preizkusili v šestih po velikosti, infrastrukturi in demografiji različnih mestih v Evropi in Veliki Britaniji. 

Avtomoto Ali se nam zaradi neodzivnosti države obeta prepoved "dronov"? Avtomoto Američani pripravljajo oster pravilnik za uporabo dronov, letenje le z licenco? Digisvet Ameriške oblasti prizemljile brezpilotna letala s pivom letališče Newark Liberty Digisvet Drona zmotila promet na enajstem največjem letališču ZDA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin