Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
8.54

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83

1

Natisni članek

ogljikov monoksid Hvar

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 8.54

4 leta, 8 mesecev

Zastrupitev na Hvaru: "Deklica je dobro. Deček žal ni."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83

1

Hvar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Otroka, ki sta se na neprimerno vzdrževani jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom, bodo ta teden iz Splita premestili v bolnišnico v Rimu.

"Deklica je dobro in komunicira. Deček žal ni. Ni še pri zavesti. Upamo, da bo tudi on okreval," je za časopis Večernji list povedal Bruno Mancuso, eden od italijanskih turistov, ki so se na jadrnici Atlantia zastrupili z ogljikovim monoksidom. Deklico so prejšnji teden z intenzivne nege že premestili na oddelek, kjer okreva tudi njena mati, medtem ko deček ostaja na oddelku intenzivne nege.

Hvar
Novice Dobra novica: deklica z jadrnice na Hvaru je pri zavesti in komunicira

14-letno deklico in petletnega dečka bodo ta teden premestili v pediatrično bolnišnico Bambino Gesu, še poroča Večernji list.

Mancuso se je z ženo, ki so jo zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prav tako hospitalizirali, pretekli konec tedna vrnil v Italijo. Na zdravljenju v Splitu je medtem ob otrocih ostala tudi njuna mati, partnerka Eugenija Vincija, ki je zaradi zastrupitve na jadrnici umrl. Njegove posmrtne ostanke naj bi danes prepeljali v njegov domač kraj na Siciliji.

Vsi turisti, ki so se zastrupili na jadrnici, so iz mesta Sant'Agata di Militello blizu Messine na Siciliji. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Vsi turisti, ki so se zastrupili na jadrnici, so iz mesta Sant'Agata di Militello blizu Messine na Siciliji. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Lastnik in kapitan jadrnice za zdaj ostajata na prostosti. Izjavila sta, da se ne počutita kriva za nesrečo, da sta zastrupljenim potnikom zagotavljala prvo pomoč in da so ju tragični dogodki zelo pretresli.

Državno tožilstvo ju medtem bremeni krivde za nesrečo, saj naj bi v strojnico jadrnice vgradila neprimeren bencinski agregat, ki ga zaradi izpustov ogljikovega monoksida ni dovoljeno uporabljati v zaprtih prostorih.

Preberite še:

Hvar
Novice Zastrupitev pri Hvaru: lastnik v jadrnico vgradil poceni agregat
Hvar
Novice Lastnik in kapitan se ne počutita kriva, otroka imata spremembe na možganih
Ne spreglejte