SiolNET. Novice Svet
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi viralnega posnetka umorjeni dve najstnici. V smrtni nevarnosti tudi tretja.

3,04

termometer

Pakistan
Zaradi umorov iz časti v Pakistanu vsako leto življenje izgubi okoli tisoč žensk in deklet. Foto: Reuters

Na severozahodu Pakistana sta bili v tako imenovanem umoru iz časti umorjeni dekleti, stari 16 in 18 let. Za okrutnim dejanjem stojijo njuni bližnji družinski člani, dogodek pa je po besedah policije povezan z videoposnetkom na družbenih omrežjih, ki dekleti prikazuje v družbi mladega moškega. Nevladne organizacije za zaščito človekovih pravic opozarjajo, da zaradi umorov iz časti v Pakistanu vsako leto umre približno tisoč žensk.

Do umora prej omenjenih deklet je prišlo v eni od vasi na meji med plemenskima regijama Severni in Južni Vaziristan. V povezavi s tako imenovanima umoroma iz časti so policisti pridržali dva moška. Po poročanju BBC gre za očeta prvega dekleta in brata drugega dekleta.

Velika Britanija koronavirus Novice Je ta država mlinski kamen okoli vratu EU?

Policija: Do umorov deklet je prišlo po objavi posnetka na družbenih omrežjih

Po navedbah policije je do umorov najstnic prišlo zaradi objave posnetka na družbenih omrežjih, ki dekleti prikazuje v družbi mladega moškega. Iz posnetka, katerega avtor je prej omenjeni moški, je razvidno, da je mladenič na prostem užival v družbi treh deklet. Videoposnetek je po navedbah policije nastal pred približno letom dni, v preteklih tednih pa je bil na družbenih omrežjih deležen večje pozornosti.

"V tem trenutku je za nas prva prioriteta, da zavarujemo življenje tretjega dekleta in moškega, preden pride do kakršnihkoli novih kaznivih dejanj," je za BBC dejal neimenovani policijski uradnik. Nevladna organizacija Human Rights Watch, ki se zavzema za zaščito človekovih pravic, medtem opozarja, da nasilje nad ženskami in dekleti v Pakistanu še vedno predstavlja resno težavo. Borci za človekove pravice namreč opozarjajo, da zaradi umorov iz časti v državi vsako leto življenje izgubi okoli tisoč žensk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin