SiolNET. Novice Svet
1,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaostrovanje v Avstriji: negativen test obvezen tudi za dnevne migrante

1,64

termometer

Avstrija covid-19
Foto: Reuters

Avstrija je v boju proti pandemiji covid-19 zaostrila pogoje za vstop v državo. Prvič bo tudi za dnevne migrante obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus, testiranje pa bodo morali opraviti enkrat tedensko. Morali se bodo tudi registrirati. Nadzor na meji s Slovenijo ostaja.

Za ostale, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena, ki je po novem ne bo več možno skrajšati z negativnim izvidom testiranja po nekaj dneh, poročanje avstrijske tiskovne agencije APA povzema STA.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Veliko okuženih v šolah in vrtcih v Kranju

Za ostale ljudi, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena. Se pa, kot so po novinarski konferenci sporočili z avstrijskega notranjega ministrstva, še pogovarjajo o tem, ali bo karanteno še naprej možno skrajšati z negativnim izvidom testiranja po nekaj dneh, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Minister Nehammer je še pojasnil, da bodo dnevni migranti lahko predložili tako negativen izvid testa PCR ali hitrega antigenskega testa, ki ob vstopu v Avstrijo ne sme biti starejši od sedem dni.

Podrobnosti bo avstrijsko notranje ministrstvo opredelilo v uredbi, ki jo še pripravljajo. Kdaj bodo nova pravila stopila v veljavo, bo znano, ko bo uredba objavljena, so za STA pojasnili na avstrijskem veleposlaništvu v Ljubljani.

Nehammer je še povedal, da bodo ohranili tudi nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko, podaljšali ga bodo tudi na mejah s Slovaško in Češko. Tudi podrobnosti glede nadzora bo ministrstvo opredelilo v uredbi. Še posebej na Češkem se hitro širi bolj nalezljiva različica novega koronavirusa, je poudaril minister.

Zvišali kazni za nespoštovanje ukrepov

V Avstriji so tudi zvišali globe za kršitve pravil o obveznem nošenju zaščitnih mask in vzdrževanju medsebojne razdalje. Po besedah ministra Nehammerja bo kazen ob tovrstnih prekrških namesto dosedanjih 25 oz. 50 evrov znašala 90 evrov.

43 Novice V nedeljo potrdili 353 novih okužb, umrlo še 19 ljudi #video

Avstrijski notranji minister je napovedal tudi poostren nadzor v smučarskih letoviščih, s čimer naj bi preprečili nezakonito oddajanje in najemanje turističnih namestitev, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin