Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2017,
19.18

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

neurje Evropa sneg Velika Britanija Belgija Nizozemska promet promet

Torek, 12. 12. 2017, 19.18

6 let, 4 mesece

Zahodna Evropa v primežu snega in ledu, kaos vlada tudi na letališčih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Medtem ko v srednji Evropi preglavice povzročajo predvsem narasle vode in močan veter, je velik del zahodne Evrope okovan v sneg in led. Snežna neurja so presenetila zlasti prebivalce Belgije in Velike Britanije. Na Otoku so minulo noč izmerili 13 stopinj pod ničlo, noč je bila najhladnejša v tem letu. V Bruslju in Amsterdamu so medtem zaradi slabega vremena odpovedali več sto poletov.

Novinarka: Nataša Jager Radin/Video: Planet TV


Na amsterdamskem letališču Shiphol so bili včeraj zaradi močnega sneženja prisiljeni odpovedati več kot 400 poletov. Na pristajalne steze so morali poslati velikanske pluge, odpovedi in zamude pa potniki lahko pričakujejo tudi danes, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Sneg poleg letal prizemljil tudi evroposlance

Sneg je številna letala prizemljil tudi na močno prometnem bruseljskem letališču Zaventem, kjer je med potniki obtičal tudi izraelski premier Benjamin Netanjahu. Zaradi snežnega kaosa v Bruslju se rednega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu ni moglo udeležiti tudi nemalo evropskih poslancev, je pripovedovala evropska poslanka Tanja Fajon.

"Ne samo prvi dan, tudi danes so še vedno težave, kar je mogoče že malce nenavadno. Včeraj je bil promet v Bruslju paraliziran. Danes ljudje še vedno čutijo vse posledice velikih zastojev," je pojasnila Fajonova.

Na Otoku zapadlo največ snega v zadnjih štirih letih

Medtem se v Veliki Britaniji spopadajo z največjo količino snega v zadnjih štirih letih. Sneženje je pobelilo tudi London, ker zimske pnevmatike na Otoku niso obvezne, pa je kaos na cestah neizbežen. Ponekod na zahodu in v osrednjem delu države je naneslo dobrih 30 centimetrov snega. Ker Britanci tolikšne količine snega niso navajeni, so tudi danes številne šole po državi ostale zaprte.

O snežnem kaosu in številnih nesrečah poročajo tudi z nemških avtocest, medtem ko je v Franciji zaradi močnih neviht brez elektrike ostalo okoli 120 tisoč gospodinjstev.

Ne spreglejte