Za odpravo škode po neurju uporabljajo tudi amfibijsko vozilo #video

Potem ko je močno deževje včeraj "potopilo" Zadar in okolico, je vlada danes v zgodnjih jutranjih urah v Nin blizu Zadra poslala amfibijsko vozilo in 12 pripadnikov hrvaške vojske. Danes pričakujejo nove padavine, ki grozijo z novimi poplavami.

Foto: Ministrstvo obrane Republike Hrvatske

Vojska ima še posebej veliko dela v Ninu, kjer so narasle vode poškodovale enega od treh mostov. Uničene so tudi soline v Ninu, poškodovani so številni javni in zasebni objektih, so poročali hrvaški mediji.


Preberite še:

Neurje v Istri in Dalmaciji poplavilo hiše in ceste #foto #video


Spletna stran hrvaškega obrambnega ministrstva poroča, da so na poplavljeno zadarsko območje po navodilih obrambnega ministra Damirja Krstićeva poslali 108 ustrezno opremljenih vojakov. Za prevoz uporabljajo tudi amfibijsko vozilo hrvaške vojske, ki omogoča hiter prehod iz kopenskega načina v vodnega ter ponuja skoraj udobno potovanje tako na kopnem kot v vodi. Prebivalcem med drugim pomagajo pri prečrpavanju vode iz poplavljenih objektov. V pripravljenosti je še 615 vojakov.

[video: 64674 / ]

Video: Planet TV

Grozijo nove poplave

Dež - v dveh urah je padlo dvakrat več dežja od celomesečnega povprečja - je namreč poplavil številne stanovanjske objekte, pa tudi bolnišnico, šole, vrtce in trgovska središča.

Hrvaški gasilci in vojaki so v Zadru izčrpali vodo iz več kot 150 javnih in zasebnih objektov, ki so bili poplavljeni po ponedeljkovem neurju, so povedali po današnji seji zadrskega kriznega štaba. Občanom so sporočili, da lahko znova pijejo vodo iz mestnega vodovoda. Danes pričakujejo nove padavine, ki grozijo z novimi poplavami.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano