SiolNET. Novice Svet
2,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za njim žaluje 38 žena, 89 otrok in 33 vnukov

2,96

termometer

Ziona Chana |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

V zvezni državi Mizoram na severovzhodu Indije je umrl 76-letni moški, ki naj bi z 38 ženami, 89 otroki in 33 vnuki imel največjo družino na svetu.

Ziona Chana, vodja verske sekte, ki prakticira poligamijo, je umrl v nedeljo zaradi zapletov, povezanih s sladkorno boleznijo in zvišanim krvnim tlakom. O velikosti njegove družine sicer obstajajo različni podatki. Po nekaterih naj bi imel celo 39 žena, 94 otrok in 33 vnukov. Družina naj bi tako štela 181 članov.

Družina živi v štirinadstropnem dvorcu z imenom Dom nove generacije, ki ima več kot 100 sob. Tipičen obrok ogromne družine zajema 30 piščancev, 60 kilogramov krompirja in 100 kilogramov riža.

Prvič se je poročil pri 15. letih

Pokojni je bil vodja manjše krščanske sekte, ki jo je leta 1942 ustanovil njegov oče. Sekta verjame v poligamijo in ima približno dva tisoč članov. Chana se je s svojo prvo ženo poročil leta 1959, ko je bil star 15 let. Zadnji zakon je sklenil leta 2004 s 25-letnico.

Chana in njegova družina sta sicer ena glavnih turističnih atrakcij v zvezni državi Mizoram na severovzhodu Indije, ljudje pa so jih obiskovali, da bi si ogledali njihov način življenja.

rojstvo Novice 25-letnica rodila devetorčke: pet deklic in štiri fante Kraljica Elizabeta II. Trendi Britanska kraljica je dobila že desetega pravnuka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin