SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za loterijsko afero v Srbiji je kriv grafik

2

termometer

Srbska policija je v zvezi z incidentom med torkovim žrebanjem lota v Srbiji, ko se je na ekranu izpisala napačna številka, zaslišala 11 ljudi. Grafik je priznal, da je napačno vpisal številko 21.

Sume v dogajanje ob 59. kolu igre loto v torek zvečer je sprožilo dejstvo, da se je peta številka kombinacije naprej pojavila na ekranu, šele nato pa so kroglico potegnili iz loterijskega bobna. Iz srbske loterije so sporočili, da gre za tehnično napako in da je vse skupaj potekalo v skladu s pravili, a tožilstvo je sprožilo preiskavo.

Poskušal popraviti napako Policija je od srede zvečer s pomočjo poligrafa zaslišala vseh 11 ljudi, ki so kakorkoli sodelovali pri spornem žrebanju. Pri tem je grafik priznal, da je on vpisal številko 21, ko se je zavedel napake, pa je vpisal številko 27. Nato je poskušal številko 21 izbrisati, a mu to ni uspelo. Tik zatem pa je bila dejansko izžrebana številka 21. Vse skupaj je sprožilo sume javnosti, da je bila igra prirejena.

Zaradi incidenta je v četrtek odstopil direktor srbske državne loterije Aleksandar Vulović. Ta je še v sredo skupaj s preostalim vodstvom loterije zagotavljal, da je bilo žrebanje regularno, ob odstopu s položaja pa je sporočil, da se je zanj odločil iz moralnih razlogov.

Internetna stran državne loterije je sicer že vse od incidenta nedostopna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin