SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vročinski val v Indiji zahteval že več kot 2.300 življenj

1

termometer

Vročinski val, ki je pretekli teden zajel Indijo, je do zdaj zahteval že več kot 2.300 življenj in je po številu žrtev drugi najbolj smrten.

Dodatnih 84 ljudi je umrlo v najbolj prizadetih južnih zveznih državah Andra Pradeš in Telengana, kjer je skupaj zaradi vročine umrlo 2.261 ljudi.

Nekaj dvomov se je sicer pojavilo o številu smrtnih žrtev v zvezni državi Andra Pradeš, kjer je po uradnih podatkih umrlo 1.677 ljudi. Število smrtnih žrtev se je namreč za dvakrat povečalo, ko so v državi sorodnikom žrtev obljubili 1.430 evrov odškodnine. Spet drugi podatki kažejo, da naj bi bila vročina vzrok smrti v okoli 600 primerih. Da bi ugotovili dejansko stanje, so pristojne oblasti že oblikovale tričlanski odbor.

Zaradi nekaj dežja so se med koncem tedna v določenih predelih nekoliko znižale temperature, a vremenoslovci napovedujejo, da bo vročina popustila šele po daljšem deževju v prihodnjih od treh do štirih dneh.

Tokratni vročinski val je drugi najbolj smrtonosen v Indiji po letu 1998, ko naj bi zaradi vročine umrlo 2.541 ljudi. Najbolj smrten vročinski val je bil leta 2003 v Evropi, ko je umrlo 71.310 ljudi, so zapisali v časniku Independent.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin