SiolNET. Novice Svet
4,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prebivalcem pod viaduktom dovolili, da so se vrnili po svoje stvari

Vrnili so se po stvari: V 50 škatel je treba spraviti vse svoje življenje

4,22

termometer

Genova, viadukt
Foto: Reuters

Dva meseca po tem, ko se je v italijanski Genovi zrušil avtocestni viadukt in zahteval 43 žrtev, so oblasti prebivalcem soseske pod viaduktom dovolile, da se na kratko vrnejo na svoje domove in iz njih odnesejo svoje premoženje. Danes je to storilo prvih 24 družin.

V stanovanjskih poslopjih pod viaduktom je živelo okoli 600 ljudi oziroma približno 260 družin, te so po zrušenju objekta sredi avgusta evakuirali, doslej pa se zaradi nevarnosti, da bi se zrušil preostali del mostu, niso smeli vrniti niti po svoje stvari.

123 Novice Kamere ujele trenutek, ko se je zrušil viadukt v Genovi #video

Po večtedenskem proučevanju varnosti preostalega dela viadukta so oblasti prebivalcem dovolile, da se za dve uri vrnejo na svoje domove in pripravijo do 50 škatel ter jih ob pomoči gasilcev odnesejo iz svojih domov.

Genova Foto: Reuters

"V 50 škatel je treba spraviti vse svoje življenje"

Danes je pripravljanje škatel s svojim premoženjem tako začelo 24 družin, preostale bodo lahko to storile v prihodnjih treh tednih. Mediji poročajo o prizorih, kako ljudje zbirajo različne predmete, odnašajo kitare, rastline, klavir, je poročal genovski časnik Il Secolo XiX. "Danes je težak dan, v 50 škatel je treba spraviti vse svoje življenje," je v imenu evakuiranih prebivalcev za časnik La Repubblica dejala Guisy Moretti.

Genova, viadukt Novice Italijanski arhitekt predstavil načrt za zamenjavo porušenega genovskega viadukta

V zrušenju viadukta umrlo 43 ljudi

Avtocestni viadukt Morandi, ki je potekal nad gosto poseljenim delom pristaniškega mesta Genova, se je v dolžini približno 100 metrov porušil med nevihto 14. avgusta. 45 metrov v globino je zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov, umrlo pa je 43 ljudi.

Rim je odgovornost za tragedijo pripisal upravljavcu avtoceste Autostrade per l'Italia, medtem ko družba krivdo zavrača. Proti 20 ljudem, vključno z vodilnimi v družbi, so sprožili kriminalistično preiskavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin