Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 7. 2021,
17.35

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

3

Natisni članek

Hrvaška prometna nesreča avtobus

Ponedeljek, 26. 7. 2021, 17.35

2 leti, 9 mesecev

Voznik ponesrečenega kosovskega avtobusa se brani z molkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

3

Voznik kosovskega avtobusa ob prihodu na zaslišanje na tožilstvo | Foto Hina/STA

Foto: Hina/STA

Voznik kosovskega avtobusa, ki naj bi zakrivil prometno nesrečo, v kateri je na Hrvaškem v nedeljo umrlo deset ljudi, 45 pa je bilo poškodovanih, se je danes branil z molkom. Tožilstvo v Slavonskem Brodu je že zahtevalo preiskovalni pripor za 52-letnega voznika avtobusa, ki naj bi zaspal za volanom. Na Kosovu je danes zaradi nesreče dan žalovanja.

Avtobusna nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj po šesti uri, ko je avtobus na redni liniji Frankfurt-Priština zdrsnil z avtoceste v bližini Slavonskega Broda in se prevrnil. V nesreči je umrlo deset potnikov, 45 je bilo poškodovanih, od tega 15 huje. Iz bolnišnice v Slavonskem Brodu so danes že odpustili 26 lažje poškodovanih. Dve osebi sta na intenzivni negi in sta v smrtni nevarnosti.

Novice Huda avtobusna nesreča na Hrvaškem

Hrvaška policija je objavila, da je voznik zapeljal s cestišča na travnik ob avtocesti, nato je avtobus zaneslo in se je prevrnil. Voznik je v nedeljo preiskovalcem priznal, da je zaspal za volanom. Še isti dan so ga aretirali.

Med današnjim zaslišanjem na tožilstvu se je 52-letnik branil z molkom, je za hrvaške medije povedal namestnik županijske državne tožilke v Slavonskem Brodu Franjo Kopunić. Napovedal je, da bo sodišče v torek odločalo o preiskovalnem priporu za voznika. Glede na kazensko ovadbo 52-letniku grozi od šest mesecev do 15 let zapora zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

V Slavonskem Brodu je danes bil tudi kosovski notranji minister Xhelal Svecla, ki je novinarjem dejal, da bo Kosovo spoštovalo hrvaške zakone v primeru voznika. Obenem je dejal, da kosovski pristojni organi sodelujejo s hrvaškimi oblastmi pri organizaciji prevoza poškodovanih. Nekatere, ki nimajo hujših poškodb, bodo še danes prepeljali na Kosovo, nekateri se bodo vrnili v Nemčijo. Del potnikov so nastanili v hotele v Slavonskem Brodu.

V Slavonski Brod so danes s Kosova prišli tudi nekateri svojci žrtev. Eden izmed njih je za hrvaški radio povedal, da je v nesreči umrla njegova hčerka, ki se je peljala v avtobusu s štirimi otroki.

V avtobusu je bilo 67 potnikov in dva voznika. Eden od voznikov je umrl. Doslej še niso identificirali dveh od desetih umrlih v nesreči.

Ne spreglejte