SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: V Avstriji beležijo vročinske rekorde

4

termometer

Vroče je tudi v Avstriji. Najbolj vroče je bilo očitno na Koroškem, kjer je padel nov avstrijski vročinski rekord. V kraju Dole v dolini Drave so namreč namerili 39,9 stopinje Celzija.

Praktično po celotni Avstriji še nikoli avgusta ni bilo tako vroče. Vrstijo se mesta, kjer je temperatura bližje 39 kot 38 stopinjam Celzija. Celo na Dunaju so namerili 38,5 stopinje Celzija.

V Seibersdorfu v Spodnji Avstriji so celo namerili 39,7 stopinje Celzija, s čimer je bil izenačen dosedanji avstrijski vročinski rekord. Tega so zabeležili leta 1983, ko so v že omenjenih Dolah namerili prav toliko. A v Dolah so kmalu dobili svoj rekord nazaj, saj so namerili 39,9 stopinje Celzija.

Vroče bo tudi v prihodnjih dneh, poleg tega pa lahko Avstrijcem življenje še dodatno otežijo vročinska neurja. Poleg tega je koncentracija ozona ponekod presegla opozorilno vrednost.

Vroče je tudi Nemcem Tudi v Nemčiji vročina ne popušča. Na zahodu države sicer temperature po zaslugi neurij malo padajo in nedelja bo znosna, na vzhodu in jugu Nemčije pa naj ne bi imeli te sreče. V prihodnjem tednu bo nato le še bolj vroče. Najtopleje je bilo v petek kraju Schwäbisch Hall v zvezni deželi Baden-Württemberg, kjer so namerili 38,4 stopinje.

V kar sedmih nemških zveznih deželah - Berlinu, Brandenburgu, Hamburgu, Mecklenburg-Predpomorjanskem in Schleswig-Holsteinu ta konec tedna ter v Bremnu in na Spodnjem Saškem v sredo - se sicer končujejo poletne počitnice, kar pomeni veliko gnečo na cestah, ko vsi hitijo z morja. Na Bavarskem so se medtem v sredo počitnice šele začele, kar znova pomeni gnečo na cestah, le da v smeri proti morju. To so med drugim na svojih cestah dodobra občutili tudi Avstrijci, Slovenci in Hrvati.

Na Balkanu bo še bolj vroče Pasje vroče, čeprav še ne rekordno, je medtem še naprej tudi na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori, od koder poročajo o nekje 37 stopinjah Celzija. Tudi na Balkanu naj bi bilo v prihodnjih dneh le še bolj in bolj vroče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin