Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
7.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zagreb eksplozija

Petek, 11. 1. 2013, 7.52

7 let, 12 mesecev

(VIDEO) Ranjeni moški le priča eksplozije v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Zagrebu je okoli polnoči eksplodirala bomba, nato pa naj bi odjeknile še tri detonacije. En moški je ranjen in v bolnišnici, policija pa je zanikala navedbe medijev, da gre za glavnega osumljenca.

Okoli polnoči je močno eksplodiralo na avtobusni postaji na zahodnem delu hrvaške prestolnice, poročajo hrvaški mediji. Oseba, ki je bila ranjena, je zunaj smrtne nevarnosti, so sporočile pristojne mestne oblasti. Jutarnji list poroča, da je po neuradnih podatkih policija privedla ranjenega moškega zaradi suma, da je on podstavil bombo, kar pa je policija kasneje zanikala.

"Vsi smo na terenu, preiskujemo, kaj se je zgodilo, več informacij bomo imeli pozneje," so za Index.hr povedali na zagrebški policiji. Zaradi eksplozije so popokala stekla na avtobusni postaji in na okoliških hišah.

Eksplozijo se je slišalo na drugi konec mesta Po poročanju Indexa naj bi bilo na mestu eksplozije kaotično stanje, policija pa ne daje novih izjav, saj je zaposlena s preusmerjanjem prometa. Zagrebčani, ki živijo blizu mesta eksplozije, so povedali, da so sicer čutili eksplozijo, vendar je niso povezovali s prejšnjo eksplozijo, do katere je prišlo pred dvema dnevoma. Eksplozija pa naj bi bila tako močna, da se je je slišalo na drugi konec mesta, do Maksimira. "Doma se mi je vse treslo, kot da bi nekdo z avtomobilom zapeljal v hišo," je za Dnevnik.hr povedal eden od bližnjih stanovalcev.

Eksplozija je odjeknila blizu križišča Gospodske ulice in Aleje Bologne, vzporedno s slednjo je železniška proga, na kateri je eksplodiralo pred dvema dnevoma. Policisti so Alejo Bologne odprli za promet, vendar ne popolnoma, pri Podsusedu, kjer je ta teden prvič eksplodiralo, pa so policisti z dolgimi cevmi postavili blokado, ob kateri ustavljajo in preiskujejo vsa vozila.

Prvi močni eksploziji sledile še tri detonacije Po poročanju nekaterih medijev so prvi eksploziji sledile še tri ali štiri, vendar so v mestnem uradu za upravljanje z nujnimi situacijami povedali, da gre za neuradne informacije. Načelnik uprave kriminalistične policije Vitomir Bijelić je zanikal, da bi v zahodnem delu hrvaške prestolnice odjeknilo več detonacij.

"Odgovorno trdim, da je bila zgolj ena sama eksplozija. Ranjeni moški ima lažje poškodbe okončin," je dejal Bijelić v oddaji Poligraf na Hrvaškem radiu. Na trditve poslušalcev, da so po polnoči najprej slišali močno eksplozijo, na to pa še nekaj šibkejših, je Bijelić odgovoril, da so policisti zasledili tudi več oseb, ki so na tem koncu mesta metale petarde.

Policisti iščejo bel avtomobil Povedal je tudi, da je policija preverjala informacije o belem avtomobilu, ki so ga videli na kraju dogodka v času eksplozije. Zato so bile na ulicah tudi posebne enote policije, ki so iskale sumljivi avtomobil in voznika.

V analizo poslali več sledi in materialnih dokazov Potrdil je, da so našli več sledi in materialnih dokazov, ki jih bodo analizirali, da bi ugotovili, za kakšno eksplozivno napravo gre. Burušić ni izključil možnosti, da sta današnja in sredina eksplozija na zahodu Zagreba povezani. Znova pa je zavrnil ugibanja, da bi šlo pri eksplozijah za teroristični napad.

"V tem trenutku težko govorimo o terorističnih dejanjih. Gre za dogodka, ki nista povezana in ju policija obravnava kot ogrožanje varnosti državljanov in premoženja," je še povedal Bijelić, ki je dodal, da je bila gmotna škoda tokratne eksplozije zanemarljiva.

Vnovič je eksplodiralo manj kot 48 ur po tem, ko je v Podsusedu, predmestju Zagreba, eksplodiralo pod tovornim vlakom.

Ne spreglejte