Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
16.38

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

istospolna poroka Vatikan papež Frančišek

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 16.38

3 leta, 5 mesecev

Vatikan o istospolnih: Papeževe izjave zmanipulirane. Nič se ne bo spremenilo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Papež Frančišek | Dvourni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je papežev telefonski klic homoseksualnemu paru s tremi majhnimi otroki. | Foto Reuters

Dvourni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je papežev telefonski klic homoseksualnemu paru s tremi majhnimi otroki.

Foto: Reuters

Izjave papeža Frančiška o istospolnih partnerskih zvezah, objavljene v dokumentarnem filmu Francesco, so vzete iz konteksta, Cerkev ne bo spremenila svoje doktrine pri tem vprašanju, je Vatikan zapisal v pismu, poslanem apostolskim nuncijem po svetu, danes na spletni strani poroča agencija Reuters.

Papež Frančišek je v dokumentarnem filmu Francesco, ki so ga 21. oktobra premierno prikazali na filmskem festivalu v Rimu, podprl pravico homoseksualcev, da sklenejo partnersko zvezo, ter dejal, da imajo homoseksualci "pravico biti v družini".

Sveti sedež papeževih izjav, objavljenih v dokumentarnem filmu, ni javno komentiral. Vendar pa je vatikansko državno tajništvo prejšnji teden poslalo pismo apostolskim nuncijem, ti pa so ga posredovali škofom, poroča Reuters.

Papež Frančišek
Novice Papež podprl partnersko zvezo za homoseksualce

Izjava naj bi bila zmontirana in vzeta iz konteksta

Vir v Vatikanu je danes potrdil obstoj pisma, apostolski nuncij v Mehiki pa ga je objavil na svojem profilu na Facebooku. Pismo navaja, da sta dve papeževi izjavi, ki sta odgovora na dve različni vprašanji, montirani v eno in vzeti iz konteksta.

Režiser dokumentarca Evgenij Afinejevski je novinarjem povedal, da je s papežem naredil intervju, a so novinarji posnetke pozneje našli v intervjuju za mehiško Televiso leta 2019. Po premieri dokumentarca je Afinejevski zavrnil razpravo o montaži, poroča Reuters.

Dvourni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je papežev telefonski klic homoseksualnemu paru s tremi majhnimi otroki. Moška sta Frančišku v pismu razkrila, da ju je sram pripeljati otroke v cerkev, papež pa ju je pozval, naj z družino še naprej hodita v cerkev ne glede na to, kaj pravijo drugi.

Papež Frančišek
Novice Papež v encikliki proti ekstremističnemu in agresivnemu nacionalizmu
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in kardinal Pietro Parolin
Novice Papež Frančišek ni želel sprejeti Pompea
Papež Frančišek
Novice Papež pod nadzorom zaradi možne okužbe s koronavirusom po stiku z okuženim kardinalom
Ne spreglejte