Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
16.16

Osveženo pred

2 uri, 39 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
turizem Češka Praga

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 16.16

2 uri, 39 minut

V zgodovinskem središču Prage prepovedali kričeče rikše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Praga | Lastniki rikš bodo zdaj morali plačati globo in dokončno odstraniti rikše iz spomeniško varovanega zgodovinskega središča. | Foto Guliverimage

Lastniki rikš bodo zdaj morali plačati globo in dokončno odstraniti rikše iz spomeniško varovanega zgodovinskega središča.

Foto: Guliverimage

V zgodovinskem središču Prage kmalu ne bo več kričečih rdeče-zelenih rikš, s katerimi saloni za tajsko masažo že leta oglašujejo svoje usluge. Češko ministrstvo za industrijo in trgovino je namreč potrdilo sklep mestnih oblasti, da jih morajo odstraniti, ker predstavljajo nezakonito oglaševanje znotraj spomeniško varovanega območja.

Oblasti češke prestolnice so tudi izpostavile, da rikše, ki so pogosto okrašene z neuglednimi rdečimi in zelenimi led trakovi, stojijo pa pred masažnimi saloni, nimajo niti osnovne opreme za varnost v prometu in v gosto naseljenih območjih ovirajo pešce, je v četrtek poročal portal izseljencev na Češkem Expats.cz.

Zadovoljstvo z odločitvijo ministrstva je že izrazil praški župan Bohuslav Svoboda, ki je poudaril, da si mesto ne zasluži, da so njegove ulice zasute s kičem.

Lastniki masažnih salonov so dolgo trdili, da se z rikšami vozijo njihovi zaposleni, po večkratnih inšpekcijskih nadzorih in pritožbah javnosti pa so mestne oblasti ugotovile, da jih dejansko uporabljajo za nezakonito oglaševanje. Pred leti so mestne oblasti zato zanje uvedle globe in za potrditev prosile tudi pristojno ministrstvo. To jim je zdaj pritrdilo, da je namen teh rikš dejansko privabiti stranke v salone, saj niso opremljene za vožnjo. Med drugim nimajo namreč niti luči niti zavor.

Lastniki rikš bodo zdaj morali plačati globo in dokončno odstraniti rikše iz spomeniško varovanega zgodovinskega središča.

Strelski pohod v ZDA
Novice Strelski pohod v ZDA: med smrtnimi žrtvami tudi maserke
Erotična masaža
Novice Neslana šala? Prek zavoda išče erotične maserje in ponuja bajne plače.
Dukovany
Novice Nova nuklearka na Češkem: zakaj so izbrali Korejce?
Istospolni par
Novice Istospolni pari na Češkem bodo pridobili več pravic
Ne spreglejte