Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
9.32

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Natisni članek

vreme nesreča nesreča promet promet

Sreda, 7. 2. 2018, 9.32

6 let, 2 meseca

V ZDA se zaradi snega vrstijo množične nesreče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Še veliko hujše težave kot v Sloveniji sneg povzroča drugje po svetu.

Zasneženi Pariz. Video: AP

Po izjemnih snežnih padavinah je danes v Parizu in na njegovem širšem območju ohromljen promet. Več kot tisoč ljudi je moralo noč preživeti v zasilnih nastanitvenih centrih ali na postajah, saj so bili zaradi izrednih razmer na cestah prisiljeni zapustiti svoja vozila. Najhuje je na jugozahodu Pariza.

Glede na podatke oblasti je noč na sredo v posebnih centrih, v garažah ali na letališčih na širšem območju Pariza Ile-de-France preživelo najmanj 1.500 ljudi. Nacionalne železnice so vsem prebivalcem območja svetovale, naj preložijo svoja potovanja. Ohromljene so tudi avtobusne povezave, medtem ko podzemna železnica obratuje dokaj običajno.

Obilne snežne padavine so že v torek povzročile kaos v prometu na območju Pariza. Nastal je 740 kilometrov dolg zastoj vozil, kar je rekord. Sneg povzroča težave tudi v drugih delih države, od središča do severovzhoda. Vremenoslovci tudi danes za 25 departmajev ohranjajo oranžno opozorilo zaradi snega in poledice.

Nekateri so obtičali tudi na letališču Orly, kjer je noč preživelo okoli 230 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Tudi sicer je promet na letališčih Orly in Charles de Gaulle zaradi vremenskih razmer danes otežen. Nekateri leti imajo zamude, številni potniki pa so obtičali na letališčih.

Prestolnico je prekrilo 12 centimetrov snega, dele predmestja pa do 20. Vremenoslovci tudi danes za 25 departmajev ohranjajo oranžno opozorilo zaradi snega in poledice.

Nesreča v bližini mesta Ames v ameriški zvezni državi Iowa. Trčilo je okoli 70 vozil. Ena oseba je umrla. Video: AP

Snežno neurje povzročalo tragedije na ameriškem Srednjem zahodu

Veliko snežno neurje je v nedeljo in ponedeljek pustošilo po ameriškem srednjem zahodu, mediji pa poročajo o najmanj 13 smrtnih žrtvah v prometnih nesrečah. Najhuje je bilo v Iowi in Misuriju ter Nebraski. Po krajšem zatišju se območju približuje novo neurje, ki se bo v sredo premaknilo na severovzhod do New Yorka.

Opozorila pred zimskim neurjem so zdaj izdali že v 28 zveznih državah od Maina na severu do Teksasa na jugu. Sneg povzroča preglavice predvsem tam, kjer ga niso vajeni, vendar tudi drugje, kjer ni neznanka. V Iowi je bilo v ponedeljek 185 prometnih nesreč z najmanj pol ducata mrtvih, v Misuriju pa je bilo podobno število žrtev posledica kar 650 nesreč. Snega ni bilo veliko, vendar so temperature v noči na ponedeljek hitro padle in ceste je pokrila ledena odeja.

V eni od nesreč v Misuriju je bilo v verižnem trčenju na avtocesti poškodovanih 80 avtomobilov, v bližini mesta Ames v zvezni državi Iowa pa je trčilo okoli 70 vozil. Ena oseba je umrla. Zgodilo se je še več podobnih nesreč, v katerih pa je bilo udeleženih manj vozil.

Ne spreglejte