Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 8. 2014,
16.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ukrajina Rusija spopadi letalo

Nedelja, 3. 8. 2014, 16.15

5 let, 8 mesecev

V Ukrajini v treh mesecih umrlo že 1150 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srditi spopadi med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti na vzhodu Ukrajine še naprej zahtevajo smrtne žrtve; v zadnjih 24 urah je bilo v Donecku ubitih šest ljudi, v Lugansku pa trije.

Medtem mednarodni strokovnjaki že tretji dan preiskujejo območje strmoglavljenja malezijskega potniškega leta.

V zadnjih 24 urah je v mestu Doneck umrlo šest civilistov, 13 pa je bilo ranjenih, je sporočil župan tega rudarskega mesta Konstantin Savinov. V Lugansku pa so v zadnjih 24 urah umrli trije civilisti, ranjenih pa je bilo osem ljudi. V zadnjih treh mesecih je tako umrlo že okoli 1150 ljudi, med njimi večinoma civilistov.

Nizozemci in Avstralci preiskujejo prizorišče letalske nesreče Medtem okoli 70 nizozemskih in avstralskih policijskih preiskovalcev že tretji dan preiskuje prizorišče letalske nesreče. Do nesreče, v kateri je umrlo 298 ljudi, je prišlo pred skoraj tremi tedni. Mednarodni strokovnjaki so zaradi hudih spopadov med ukrajinsko vojsko in ruskimi uporniki na prizorišče nesreče prišli šele teden dni po strmoglavljenju letala. Nizozemski preiskovalci sedaj območje preiskujejo tudi s psi, s praktično neprekinjenim delom pa želijo nadoknaditi čas, ki so ga izgubili med čakanjem na dostop do območja.

Na Nizozemsko odpeljali že 220 krst Preiskovalci tako nadaljujejo s pobiranjem delov teles in osebnih predmetov, ki so raztreseni na približno 20 kvadratnih kilometrih. Tisti, ki vodijo preiskavo, trdijo, da bi le-ta lahko trajala še tri tedne, kljub temu, da so na Nizozemsko že odpravili 220 krst. Na Nizozemskem bodo namreč identificirali trupla.

Vzhod Ukrajine je zapustilo že več kot 100.000 ljudi Sicer pa je zaradi spopadov po podatkih Združenih narodov vzhod Ukrajine zapustilo več kot 100.000 ljudi, medtem ko Rusija trdi, da je prečkalo mejo in iskalo zatočišče okoli 500.000 ljudi.

Ne spreglejte