SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Siriji in Iraku ubitih okoli sto nemških islamistov

2

termometer

V Siriji in Iraku je bilo doslej ubitih okoli sto nemških borcev, ki so se borili na strani skrajne Islamske države (IS), je dejal nemški notranji minister Thomas de Maiziere.

Od leta 2012 je na vojna območja odšlo okoli 700 nemških islamistov, od teh se jih je dobra tretjina vrnila, je še dejal notranji minister Thomas de Maiziere.

Da bi zmanjšali teroristično nevarnost, povezano z vrnitvijo teh borcev, so se odločili preprečiti njihov odhod na vojna območja in uvesti postopke proti tistim, ki se vrnejo. Trenutno teče skoraj 600 postopkov proti več kot 800 obdolžencem, je še dodal notranji minister.

V prihodnje naj bi kot kaznivo veljalo potovanje ali zgolj poskus potovanja v Sirijo ali Irak, če je cilj tega potovanja izvajanje ali priprava terorističnih dejanj.

Novost v nemški zakonodaji je tudi uvedba kaznivega dejanja za financiranje terorizma, s ciljem onemogočiti finančne vire terorističnim skupinam.

Spremembe v zakonodaji so sicer v skladu z resolucijo Združenih narodov, ki je državam članicam naložila uvedbo strogih predpisov v zvezi z bojem proti terorizmu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin