Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2020,
19.17

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

30

Natisni članek

napad Francija Pariz Policija

Petek, 16. 10. 2020, 19.17

3 leta, 6 mesecev

V predmestju Pariza napadalec obglavil učitelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

30

francoska policija pariz francija | Policija naj bi domnevnega napadalca ubila. (Fotografija je simbolična.) | Foto Reuters

Policija naj bi domnevnega napadalca ubila. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Reuters

V pariškem predmestju naj bi danes napadalec obglavil moškega. Policija ga je pozneje v streljanju ubila. Francosko protiteroristično tožilstvo je že uvedlo preiskavo incidenta. Druge okoliščine dogodka in motiv še niso znani, lokalni mediji pa poročajo, da naj bi šlo za ogorčenega starša, ki se je zaradi prikazovanj spornih karikatur preroka Mohameda učencem učitelju maščeval s kuhinjskim nožem.

Napad naj bi se zgodil pozno popoldan v bližini šole v pariškem predmestju Conflans Sainte-Honorine, poroča britanski BBC.

Sprva so mediji poročali, da naj bi napadalec žrtev zabodel, pozneje pa, da jo je obglavil in pustil ležati na cesti. Tega sicer policija še ni potrdila, prav tako ne navedb, da naj bi napadalec pred svojim dejanjem zavpil "Alah akbar", arabsko za "Alah je velik".

Žrtev naj bi bil učitelj, napadalec ogorčeni starš

Nekateri lokalni mediji poročajo, da naj bi bila žrtev učitelj zgodovine, ki je pred kratkim svojim učencem v eni od učnih ur o svobodi izražanja prikazoval sporne karikature preroka Mohameda. Eden od ogorčenih staršev naj bi učitelju sprva s kuhinjskim nožem grozil, nato pa ga obglavil.

Policija je na Twitterju zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. Podobno so zapisali za bližnji kraj Eragny-sur-Oise, kjer naj bi policija po poročanju medijev v streljanju ranila domnevnega napadalca.

Župan kraja Eragny-sur-Oise Thibault Humbert je za televizijo BFM potrdil, da je domnevni napadalec mrtev. Ob tem je izrazil ogorčenje nad nasilnim dejanjem.

Tožilstvo obravnava incident kot umor, ki je povezan s teroristično organizacijo.

Francija je bila v preteklih letih večkrat tarča islamističnih napadov. Pred nekaj tedni se je pred prostori uredništva satirične revije Charlie Hebdo zgodil napad z nožem. Trenutno sicer poteka sojenje proti osumljenim vpletenosti v teroristični napad na revijo leta 2015.

Ne spreglejte