Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

eksplozija Praga

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 11.22

8 let

V Pragi blizu mesta eksplozije odkrili še eno uhajanje plina (FOTO in VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Češka policija je blizu hiše, kjer je eksplodiralo zaradi uhajanja plina, odkrila še eno mesto, kjer uhaja plin, poroča češka tiskovna agencija.

V močni eksploziji v središču Prage je bilo sicer poškodovanih najmanj 35 ljudi, štirje huje, nekateri drugi pa so še vedno ujeti pod ruševinami. Eksplozija je odjeknila okoli 10. ure na ulici Divadelni, blizu narodnega gledališča, slišati pa jo je bilo mogoče po celotnem središču mesta. Zaradi sile eksplozije so se raztreščila okna na stavbah tudi na več sto metrih oddaljenosti. Policija je območje, ki ga pogosto obiščejo tudi turisti, popolnoma zaprla za javnost.

Češka televizija ČT24 je sprva poročala o več kot 50 poškodovanih, kasneje pa so številko popravili na 35. Številni ranjeni so sicer zdravniško pomoč iskali zaradi ureznin, ki jih je povzročilo steklo. Nihče od poškodovanih pa naj ne bi bil v kritičnem stanju. Med poškodovanimi je tudi šest tujcev, in sicer iz Kazahstana, Portugalske, Grčije, Nemčije in Slovaške.

Praški župan Bohuslav Svoboda je po poročanju češke tiskovne agencije povedal, da v ruševinah niso našli žrtev, kljub temu pa nadaljujejo iskanje morebitnih ponesrečenih, čeprav nihče ni prijavil pogrešanih oseb. Svoboda je tudi potrdil, da je za eksplozijo krivo uhajanje plina. Med eksplozijo je bilo v stavbi, v kateri sta tudi pisarna Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA) in umetniška galerija, okoli 15 ljudi.

Na kraju eksplozije je bil tudi praški župan Bohuslav Svoboda, češki premier Petr Nečas pa je napovedal, da se bo tudi sam osebno vključil v preiskavo. Nečas je sporočil še, da ga je tragedija "globoko pretresla". Policija je iz bližnjih stavb evakuirala 230 ljudi, podjetje za oskrbo s plinom pa je ukinilo dobavo plina 19 okoliškim stavbam.

Ne spreglejte