SiolNET. Novice Svet
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Portoriku popušča jez. Evakuirali 70 tisoč ljudi. #video

0,30

termometer

Portoriške oblasti so zaradi popuščanja jezu sprožile evakuacijo 70 tisoč ljudi, ki živijo v okolici reke Guajataca. Jez je zaradi hudih poplav, ki jih je povzročil orkan Maria, na nekaterih delih že popustil.

Guverner Portorika Ricardo Rossello je Mario, ki je kot orkan četrte kategorije to ameriško ozemlje dosegla v sredo, že razglasil za najbolj uničujočo nevihto stoletja, saj je povzročila zlom telekomunikacijske infrastrukture in infrastrukture za dobavo električne energije. Oblasti opozarjajo, da elektrike v celoti morda ne bo mogoče vzpostaviti še nekaj mesecev.

Rossello je opozoril, da v prihodnjih dneh pričakujejo močno deževje, še posebej na zahodu, ki bi lahko povzročilo smrtonosne poplave in zemeljske plazove. Ljudi so pozvali, naj se umaknejo v višje ležeča območja.

Ceste postale blatne reke

Že včeraj je močno deževje, ki ga je s seboj prinesel orkan, nekatere ceste spremenilo v blatne reke, ki so prehodne samo za največja vozila. Na cestah ležijo podrta drevesa, prometni znaki in električni drogovi, polne so ostankov streh in drugih predmetov.

Zaradi plenjenj je guverner Rossello do sobote že odredil policijsko uro med 18. in 6. uro. Policija je doslej prijela deset ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin