Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
11.15

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

tajfun Kitajska poplave

Petek, 11. 8. 2023, 11.15

8 mesecev, 4 tedne

V poplavah na severu Kitajske umrlo 78 ljudi, prihaja nova nevihta #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Kitajska, poplave | Državo bo predvidoma konec tedna zajela nova nevihta, imenovana Khanun, ki je bila še do nedavnega kategorizirana kot tajfun. | Foto Reuters

Državo bo predvidoma konec tedna zajela nova nevihta, imenovana Khanun, ki je bila še do nedavnega kategorizirana kot tajfun.

Foto: Reuters

Število smrtnih žrtev poplav na severu Kitajske, ki so jih konec julija povzročile obilne padavine nevihte Doksuri, se je povzpelo na najmanj 78, še 16 ljudi pa pogrešajo, so danes poročali državni mediji. Kitajska je že obljubila pomoč prebivalcem na prizadetih območjih, v državi pa se pripravljajo na prihod nevihte Khanun.

Po poročanju kitajskih medijev je število smrtnih žrtev poplav v provinci Hebei naraslo na 29, še 16 pa jih pogrešajo. V Pekingu je doslej umrlo najmanj 33 ljudi, vključno z dvema reševalcema. V severovzhodni provinci Jilin je po močnem nalivu prejšnji teden umrlo več kot deset ljudi. V sosednji provinci Liaoning pa so poročali o še dveh mrtvih žrtvah konec julija.

Fotogalerija
1 / 5

Kitajsko je namreč konec julija dosegla nevihta Doksuri, zaradi katere so v Pekingu zabeležili najobilnejše deževje od začetka meritev pred 140 leti. Kitajska vlada pa je v sredo sporočila, da bo namenila približno 140 milijonov dolarjev za pomoč prebivalcem na poplavljenih območjih.

Kitajska poplave
Novice Katastrofalne poplave na Kitajskem, umrlo že najmanj 30 ljudi

Državo bo konec tedna zajela nova nevihta

Državo bo predvidoma konec tedna zajela nova nevihta, imenovana Khanun, ki je bila še do nedavnega kategorizirana kot tajfun. Oblasti so na severu države že izdale opozorila pred obilnimi padavinami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah kitajskega ministrstva za upravljanje izrednih razmer je na Kitajskem zaradi poplav ali geoloških katastrof julija izginilo oziroma umrlo 142 ljudi, še pet pa jih je bilo žrtev drugih naravnih katastrof, kot je suša.

Joe Biden
Novice Američani Kitajcem zadali udarec, ki jih je očitno močno zabolel
Poplave na Norveškem
Novice Po Sloveniji katastrofalne poplave in plazovi prizadeli še eno evropsko državo #video
Ne spreglejte