Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 12. 2017,
14.44

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Moskva noad avtobus

Ponedeljek, 25. 12. 2017, 14.44

6 let, 4 mesece

V Moskvi avtobus zapeljal v podhod. Več mrtvih. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Iz še neznanega razloga je danes mestni avtobus s ceste zapeljal v podhod podzemne železnice v ruski prestolnici Moskva in pri tem ubil najmanj štiri ljudi, okoli 15 je bilo po poročanju ruskih medijev ranjenih. Policija je izključila možnost terorističnega napada, preiskujejo pa več možnih vzrokov, tudi tehnično napako.

Na posnetkih nadzornih kamer je bilo videti, kako so se ljudje razbežali pred avtobusom, ki je peljal po širokih stopnicah na vhodu za postajo podzemne železnice Slavjanski Bulvar na zahodu prestolnice. Ustavil se je, ko se je zaletel v strop podhoda, poroča britanski BBC.

Policija pridržala voznika

Na posnetkih, ki jih je predvajala ruska televizija, je bilo tudi videti, da je avtobus na stopnicah podrl več peščev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ni pa jasno, ali so med žrtvami tudi potniki mestnega avtobusa.

Ni še jasen niti vzrok nesreče, je pa policija pridržala voznika avtobusa, za katerega so sicer ugotovili, da je trezen.

Ruski preiskovalci so povedali, da jim je povedal, da se je avtobus naenkrat začel premikati. Ko je poskušal zavirati, pa zavore niso prijele. Nesreča se je sicer zgodila v času, ko so bila tla zaledenela.

Končno število žrtev še ni znano. Zdravstvene oblasti so sporočile, da so umrli štirje ljudje, notranje ministrstvo pa je sporočilo, da je umrlo pet ljudi. Med mrtvimi naj bi bil tudi otrok, je ruska tiskovna agencija Tass izvedela pri reševalcih.

V Rusiji danes običajen delovni dan

Ruska tiskovna agencija Interfax je poročala, da je avtobus star devet let. Moskovski župan Sergej Sobjanin je novinarjem povedal, da so odredili pregled vseh avtobusov mestnega prometa.

Nesreča se je zgodila okoli 15. ure. V Rusiji, kjer je večina prebivalcev pravoslavne vere, je sicer danes običajen delovni dan, saj bodo pravoslavni verniki božič praznovali 7. januarja.

Omenjena postaja podzemne železnice se nahaja na glavni cesti na zahodu Moskve blizu priljubljenega nakupovalnega središča.

Ne spreglejte