SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V maskah in spodnjem perilu protestirale proti deložacijam

1

termometer

Prostitutke v londonski mestni četrti Soho so v karnevalskih maskah in spodnjem perilu protestirale proti deložacijam, ki jih izvajajo zaradi sumov policije, da delujejo kot bordeli.

Prostitutke protestirajo, da deložacije ogrožajo njihovo varnost in edinstven značaj tega območja, ki sicer slovi po prostituciji.

"Predstavljamo Soho! Takšen Soho je!" Maloštevilna, a barvita skupina je z napisi, kot sta "Ne deložacijam – varnost na prvem mestu" in "Raje prodajam svoje telo kot svojo dušo korporacijam", protestirala proti torkovim deložacijam več stanovanj, ki so jih uporabljali seksualni delavci.

"Predstavljamo Soho! Takšen Soho je! Je raznovrstna skupnost, in to želimo ohraniti!" je na shodu vpila Niki Adams iz Angleškega kolektiva prostitutk (ECP). "Uprite se korporacijam, ki želijo zapreti stanovanja, edinstvena podjetja in trgovine ter zgraditi luksuzne hotele in stanovanja!" je še dejala.

Medtem pa je John James, izvršni direktor podjetja Soho Estate, družbe za upravljanje nepremičninskega imperija, ki ga je zgradil pokojni "kralj Soha" Paul Raymond, dejal, da njegovo podjetje ni neposredno odgovorno za deložacije. Opozoril je, da policija sumi, da so stanovanja uporabljali kot bordele.

Prepovedani so le bordeli "Soho Estated nima težav s tem, kar imamo za zgodovinsko rabo poslopij v Sohu. A ne moremo se rogati zakonu," je James dejal protestnikom, med katerimi je bil tudi filmski igralec Rupert Everett, znan po svoji vlogi v filmu Moj bivši se poroči.

Everett trenutno snema dokumentarec o prostituciji, dejal pa je, da so prostitutke pomemben del značaja Soha. "Menim, da jih ne bi smeli izseliti iz tega območja, ki bi ga nato zasedli bogati tujci, ki se izmikajo davkom."

Prostitucija v Veliki Britaniji sicer ni nezakonita, a so prepovedani bordeli, ki so po zakonski definiciji nepremičnine, v katerih svojo dejavnost opravljata najmanj dva seksualna delavca. V Sohu pa trdijo, da so njihova stanovanja "dom prodajalke ljubezni in receptorja, ki se sicer ukvarja z denarjem in lahko pomaga, če se klient izkaže za nevarnega".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin