Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2012,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles serijski morilec

Nedelja, 5. 8. 2012, 11.53

8 let

V Los Angelesu po 30 letih odkrili identiteto serijskega morilca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po skoraj treh desetletjih so losangeleški policisti končno ugotovili, kdo je serijski morilec, ki je ubil najmanj štiri ženske v južni Kaliforniji.

Losangeleška detektiva Lou Rivera in Peter Lee sta po 30 letih odkrila, kdo je zagrešil okrutne umore najmanj štirih žensk v južni Kaliforniji. S pomočjo DNA in forenzičnih dokazov sta ugotovila, da je serijski morilec, ki je umoril štiri ženske, Larry D. Hubbard, ki pa sicer ne bo dočakal obtožbe za zločine, ki jih je zagrešil, saj je pred petimi leti storil samomor. Hubbard je leta 1977 zbežal iz zapora na Floridi, do svoje smrti pa je bil na begu. Rivera in njegov partner Lee sta primer prevzela leta 2010. "Razrešiti ta primer je bilo kot iskati iglo v kopici sena, vendar jo lahko najdeš, če jo dovolj časa iščeš," je povedal Rivera.

Prvo truplo so našli leta 1980, storilca pa letos

Avgusta leta 1980 so ob cesti v južnem Los Angelesu našli truplo Sonie Smith, morilec jo je zvezal in kasneje zadavil. Rivera je ob pregledu njenega poročila ugotovil, da so takrat policisti imeli še en podoben primer, saj je bila le nekaj mesecev kasneje na podoben način umorjena tudi Phyllis McClinton. Najprej so policisti predvidevali, da sta umora delo morilca, ki so ga ameriški mediji poimenovali Southside Slayer. Kasneje so ugotovili, da je na tem območju delovalo kar nekaj posnemovalcev, eden od njih je bil tudi Hubbard, ki pa ga takrat niso mogli povezati z umori.

Leta 2000 so odkrili še dve trupli, ki sta bili povezani z umoroma Sonie Smith in Phyllis McClinton. Vanessa Williams je bila umorjena v Pomoni, Christy Fields pa je prihajala iz Pomone, zato se je Rivera odločil bolje preveriti Hubbardovo ozadje. Odkril je, da je Hubbard živel v Pomoni, kjer je dvakrat prišel navzkriž z zakonom, vendar ga nikoli niso aretirali. Čeprav so pri vseh umorih našli veliko sledi DNA, Hubbardove DNA ni bilo v državni bazi, zato nikoli niso vedeli, da je morilec prav on.

Žrtev je najverjetneje več

Hubbard je bil leta 1974 obtožen na šest mesecev zapora zaradi napada s smrtonosnim orožjem, vendar je iz zapora pobegnil in se nastanil v južnem Los Angelesu, kjer se je leta 1979 poročil. Oblasti so ga končno ujele leta 2007 v Ontariu. Ko so ga izročili floridski policiji, je Hubbard storil samomor. Šele lani je Rivera prosil mrliškega oglednika, ki je opravil njegovo obdukcijo, za vzorec krvi. Primerjava DNA je pokazala, da je Sonio Smith umoril Hubbard in do zdaj še tri ženske, Rivera pa je prepričan, da je žrtev, ki jih je Hubbard ubil, še veliko več.

Ne spreglejte