Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
9.43

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Koronavirus Latinska Amerika Brazilija

Petek, 12. 6. 2020, 9.43

3 leta, 10 mesecev

V Latinski Ameriki že več kot 1,5 milijona okuženih s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Brazilija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Latinski Ameriki je število okuženih z novim koronavirusom preseglo 1,5 milijona, umrlo je že več kot 73 tisoč ljudi. Največji delež okužb in največ smrti imajo v Braziliji, kjer je že več kot 800 tisoč okuženih, smrtnih žrtev bolezni covid-19 pa je več kot 40 tisoč.

12:04

Krčenje gospodarstva v VB

12:01

Indija z novim rekordom

  • 12:04

    Krčenje gospodarstva v VB

    Britanski bruto domači proizvod (BDP) se je aprila v primerjavi z marcem skrčil za več kot petino oz. za 20,4 odstotka. To je največji padec po letu 1997, odkar je tamkajšnji statistični urad začel opravljati ta mesečni izračun. April je bil namreč prvi celoten mesec, ko so gospodarske aktivnosti zaradi pandemije covida-19 obstale. (STA)

  • 12:01

    Indija z novim rekordom

    V Indiji, kjer so v zadnjem tednu zabeležili eksponentno rast okužb z novim koronavirusum, so v četrtek potrdili rekordnih skoraj 10.000 novih primerov. V državi z 1,3 milijarde prebivalcev se je doslej okužilo 295.772 ljudi, po številu okužb pa je Indija zdaj četrta najbolj prizadeta država v pandemiji. Po številu okužb Indija tako zaostaja le za ZDA, kjer so zabeležili več kot dva milijona primerov, ter Brazilijo in Rusijo.

    Zdravstveni strokovnjaki napovedujejo, da se bo število primerov v Indiji v naslednjih nekaj mesecih močno povečalo, saj v državi odpirajo pisarne, podjetja, verske objekte in nakupovalna središča. Po napovedih pristojnih bi se lahko v prestolnici New Delhi do konca julija okužilo pol milijona ljudi, poroča britanski BBC.

    V Indiji po podatkih, ki jih je objavilo indijsko ministrstvo za zdravje, sicer beležijo razmeroma nizko stopnjo smrtnosti. Zaradi covida-19 je doslej v tej državi umrlo 8498 ljudi. (STA)

V Latinski Ameriki, ki je postala središče izbruha pandemije, dnevno naštejejo od 35 tisoč do 50 tisoč novih okužb ter od 1.200 do 1.500 mrtvih. Najvišje številke še vedno prihajajo iz Brazilije, kjer so v četrtek našteli 30 tisoč novih okužb in 1.200 novih smrtnih žrtev, piše STA.

V Braziliji že odpirajo trgovska središča

Kljub zaostrovanju razmer so se v Riu de Janeiru in Sao Paolu že odprla trgovska središča. Politika in ukrepi brazilskega predsednika Jaira Bolsonara, ki covid-19 ne pripisuje velikega pomena, so sicer v državi predmet ostre polemike, navaja STA.

Novice V Braziliji kljub širjenju bolezni covid-19 odpirajo trgovine #video

V znak nasprotovanja njegovi politiki so protestniki v četrtek na plaži Copacabana v Riu de Janeiru izkopali sto grobov, od katerih je vsak označen s črnim križem. "Tu smo, da zahtevamo spremembo odnosa predsednika, ki mora razumeti, da se naš narod spopada z najtežjim trenutkom v svoji zgodovini," je dejal Antonio Carlos Costa, povzema STA.

Braziliji z več kot 200 tisoč okuženimi in 6.000 mrtvimi sledi Peru. V Čilu so našteli več kot 150 tisoč okuženih in 2.600 smrtnih žrtev, v Mehiki pa 129 tisoč okuženih in 15 tisoč mrtvih, še poroča STA.

srbija koronavirus bolnišnica Beograd
Novice Kaj se s koronavirusom dogaja na Balkanu?
Ne spreglejte