Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 4. 2015,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kenija aretacija osumljenec napad

Sobota, 4. 4. 2015, 8.36

8 let

V Keniji aretirali pet osumljencev za napad na študentski kampus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po četrtkovem napadu skrajne somalijske milice Al Šabab na študentski kampus v Keniji so po poročanju medijev kenijske varnostne sile aretirale pet osumljencev.

Kenijsko notranje ministrstvo je potrdilo aretacije petih osumljencev zaradi četrtkovega napada na študentski kampus v Garissi. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Mwenda Njoka, so enega od napadalcev prijeli, ko je želel pobegniti s prizorišča napada. Dodal je, da vseh pet aretiranih, ki naj bi bili organizatorji napada, zaslišujejo. Potrdil je, da so bili v četrtek med policijsko operacijo v kampusu ubiti štirje napadalci.

Gre za napad velikih razsežnosti Povedal je še, da v napadu tako velikih razsežnosti, kot se je zgodil v četrtek, ne sodelujeta samo dva človeka ali trije ali pet ljudi. Njoka je tudi potrdil, da so dva osumljenca aretirali v kampusu. Eden od dvojice naj bi bil varnostnik na univerzi v Garissi Osman Ali Dagane, ki naj bi bil kenijski državljan somalijskega rodu. Pri njemu so našli džihadistični material. Drugi osumljenec, ki so ga aretirali v kampusu, je Tanzanijec, Rashid Charles Mberesero in se je po napadu z granatami skrival v kampusu. Imena ostalih treh aretiranih niso znana.

Življenje izgubilo 148 ljudi V četrtkovem napadu na študentski kampus v Garissi je po zadnjih podatkih umrlo 148 ljudi, večina študentov. Odgovornost za napad je prevzela skrajna somalijska milica al Šebab, ki je sporočila, da je napad izvedla kot maščevanje za posredovanje kenijske vojske v sosednji Somaliji.

Al Šebab grozi z novimi krvavimi napadi Skrajna somalijska milica al Šebab je po četrtkovem napadu danes ponovno zagrozila z novimi krvavimi napadi v Keniji. V sporočilu, ki so ga namenili kenijski javnosti, je Al Šebab napovedala dolgo in kruto vojno, v kateri bodo prve žrtve prav kenijski civilisti.

Kot je še zagrozila Al Šebab, bodo napadali "šole, univerze, delovna mesta in domove". Ob tem se še sporočili, da se bodo nad Kenijci znesli "ne samo zaradi tega, ker se ne postavijo po robu zatiralni politiki kenijske vlade, pač pa, ker podpirajo njeno politiko tako, da volijo zanjo". "Ceno tega boste plačali s krvjo," je zagrozila Al Šebab.

Kenijski mediji danes poročajo, da so obstajale obveščevalne informacije o napadu na študentski kampus, da se pa sedaj postavlja vprašanje, zakaj so jih prezrli in niso povečali varovanja univerzitetnega kampusa.

Ne spreglejte