Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2022,
10.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Natisni članek

omikronom cepivo Izrael COVID-19 Koronavirus

Sreda, 5. 1. 2022, 10.44

2 leti, 3 mesece

V zadnjem dnevu v Avstriji potrdili skoraj enkrat več okužb kot v torek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Avstrija koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjem dnevu so v Avstriji potrdili skoraj 10 tisoč okužb z novim koronavirusom. Poskok v številu okužb pripisujejo predvsem koronavirusni različici omikron. Še v torek so poročali o 5.500 okužbah, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so zaradi tehničnih težav danes dnevno koronavirusno statistiko objavili z zamudo. Več avstrijskih medijev je pred tem poročalo, da naj bi v zadnjem dnevu potrdili več kot šest tisoč okužb. Zdaj pa je razvidno, da je število v resnici še višje, saj so odkrili 9.761 okužb.

V bolnišnicah je na zdravljenju 1.010 covidnih bolnikov, kar je sicer 28 manj kot dan prej. Na intenzivni negi je 309 bolnikov, kar je tudi nekaj manj kot dan prej. V zadnjem dnevu je umrlo 18 covidnih bolnikov.

Pri naših severnih sosedih imajo skoraj 45 tisoč aktivnih okužb, še pred enim tednom jih je bilo okoli 29 tisoč. Sedemdnevna incidenca na 100 tisoč prebivalcev je 316,8, v prihodnjem tednu pa bi bila lahko že več kot tisoč, še navaja APA.

Rekordno število okužb v Italiji

V Italiji so v zadnjem dnevu potrdili še 189.109 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni nov rekord, potem ko so že v torek poročali o več kot 170 tisoč okužbah. Covid-19 je terjal še 231 življenj, poročajo tuje tiskovne agencije.

V zadnjem dnevu so opravili nekaj več kot milijon testov, delež pozitivnih pa je narasel na 17,28 odstotka, dan prej je bil 13,9.

V bolnišnici se trenutno zdravi 13.364 covidnih bolnikov, 1.428 jih je na intenzivni terapiji.

Skupno so od začetka pandemije potrdili več kot 6,5 milijona okužb, umrlo je 138.045 covidnih bolnikov, je razvidno iz podatkov italijanskega ministrstva za zdravje.

V Rimu se danes sestaja tudi vlada pod vodstvom premierja Maria Draghija, ki bo predvidoma sprejela dodatne ukrepe za zajezitev epidemije covid-19.

V Izraelu potrdili največ okužb od začetka epidemije

V Izraelu so v torek potrdili skoraj 12 tisoč novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu od začetka epidemije covid-19. Izraelske oblasti so danes sporočile, da so v torek v državi potrdili 11.978 okužb z novim koronavirusom. Prejšnji dnevni rekord, ki je znašal 11.344 novih okužb, so zabeležili 2. septembra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Izraelu je aktivno okuženih skoraj 60 tisoč ljudi, pri čemer jih je hudo bolnih le 125, kažejo podatki izraelskega ministrstva za zdravje.

Premier državljane poziva k cepljenju

Premier Naftali Benet je v torek napovedal nadaljnjo rast števila okužb z novim koronavirusom in sodržavljane pozval k cepljenju proti bolezni covid-19.

Skoraj 4,3 od 9,4 milijona Izraelcev je sicer prejelo že tretji odmerek cepiva proti covid-19. Medtem so v državi začeli tudi že cepljenje s četrtim odmerkom. Cepijo ljudi z oslabljenim imunskim sistemom, starejše od 60 let in zdravstvene delavce.

Izrael
Novice Boj za preživetje: prvi na svetu s četrtim odmerkom cepiva
omikron
Novice Pri sosedih prvič več omikrona kot delte, Izrael odpira meje pod tem pogojem
omikron
Novice "Mislili smo, da je najhujše mimo"
Ne spreglejte