Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2024,
12.50

Osveženo pred

2 uri, 19 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Zahodni breg džihadisti Izrael

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 12.50

2 uri, 19 minut

V izraelski raciji na Zahodnem bregu ubili poveljnika Islamskega džihada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
jihad borci džihad islamisti | Smrt palestinskih borcev je potrdila tudi izraelska vojska. | Foto Reuters

Smrt palestinskih borcev je potrdila tudi izraelska vojska.

Foto: Reuters

V izraelski raciji na zasedenem Zahodnem bregu je bilo ubitih pet borcev Islamskega džihada, vključno z visokim poveljnikom, je danes sporočila ta palestinska oborožena skupina. Izraelske sile medtem nadaljujejo operacije na območju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je sporočil Islamski džihad, so izraelske sile med racijo v begunskem taborišču Nur Šams v kraju Tulkarem na zahodu Zahodnega brega ubile Mohameda Džaberja, znanega tudi pod imenom Abu Šudža, poveljnika tulkaremske Brigade Al Kuds, oboroženega krila Islamskega džihada. Poleg tega naj bi likvidirale še štiri druge borce skupine.

Smrt palestinskih borcev je potrdila tudi izraelska vojska, saj da se je peterica skrivala v mošeji v Tulkaremu. Še enega človeka so po navedbah palestinskega zdravstvenega ministrstva izraelske sile ubile v begunskem taborišču v Dženinu, poroča britanski BBC.

Izraelske sile danes nadaljujejo zadnjo v nizu operacij na Zahodnem bregu, ki so jo začele v sredo in v okviru katere so ubile že več kot deset Palestincev. Zaradi operacije je generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres Izrael obtožil dodatnega zaostrovanja že tako eksplozivnih razmer na Zahodnem bregu.

Izraelska vojska
Novice Izrael na Zahodnem bregu izvedel niz smrtonosnih napadov in racij
Ne spreglejte