SiolNET. Novice Svet
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Bosni zaradi utaje davkov in tihotapljanja zlata več aretiranih

0,33

termometer

zlato
Foto: Getty Images

V BiH so zaradi suma organiziranega kriminala aretirali najmanj 30 oseb. Člani kriminalne združbe naj bi tihotapili plemenite kovine ter se izogibali davkom in carinam. Policisti so zasegli približno 40 kilogramov zlata in srebra.

sarajevo Novice V Sarajevu bodo imele nekatere ženske jutri dela prost dan

Policijsko operacijo z imenom Zlati karat so sprožili v sredo na skoraj 60 lokacijah v več kot desetih mestih, tudi v Sarajevu, Tuzli in Bihaću.

Prijete osebe sumijo številnih kaznivih dejanj, kot so tihotapljenje in nedovoljena distribucija neocarinjenega blaga, predvsem predmetov iz zlata in srebra, ter utaje davkov, pranja denarja in goljufij, je danes sporočila policija BiH.

aretacija Foto: Getty Images Našli 40 kilogramov plemenitih kovin

Doslej so med preiskavo našli in zasegli približno 40 kilogramov plemenitih kovin in večje zneske denarja, domnevno pridobljenega s kaznivimi dejanji, ki so jih osumljeni prijeti člani združbe. Kot so dodali, policijska preiskava poteka še naprej.

Tožilstvo BiH je na svoji spletni strani zapisalo, da v operaciji sodeluje več sto policistov in davčnih inšpektorjev, da bi preprečili prodajo plemenitih kovin na črnem trgu.

Prav tako so potrdili, da so v istem primeru sprožili tudi ločeno operacijo proti šestim carinikom, ki jih sumijo sprejetja podkupnine, da bi nezakonito znižali carine pri uvozu blaga.

Carlos Ghosn Avtomoto Aretacija: Veliki avtomobilski šef v težavah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin