SiolNET. Novice Svet
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Belgiji zaradi načrtovanja terorističnih napadov zaprli sedem oseb

0,24

termometer

Policija Belgija Bruselj | Belgija je bila med letoma 2016 in 2018 tarča več smrtonosnih džihadističnih napadov. V Bruslju trenutno poteka sojenje devetim obtoženim zaradi sodelovanja v samomorilskih bombnih napadih marca 2016, v katerih je bilo v Bruslju ubitih 32 ljudi. | Foto: Reuters
Belgija je bila med letoma 2016 in 2018 tarča več smrtonosnih džihadističnih napadov. V Bruslju trenutno poteka sojenje devetim obtoženim zaradi sodelovanja v samomorilskih bombnih napadih marca 2016, v katerih je bilo v Bruslju ubitih 32 ljudi. Foto: Reuters

V Belgiji so danes v okviru preiskave zarote za izvedbo terorističnih napadov zaprli sedem ljudi, je sporočilo zvezno tožilstvo. Sedmerico, pet Belgijcev ter Turka in Bolgara, so obsodili sodelovanja pri dejavnostih teroristične skupine, pet so jih obsodili tudi načrtovanja terorističnega napada, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgijska policija je racije izvedla v ponedeljek v prestolnici Bruselj, pristaniškem mestu Antwerpen in obmejnem mestu Eupen. Pridržala je osem ljudi, enega od osumljencev, aretiranih v Antwerpnu, so pozneje izpustili.

Tožilstvo je v torek sporočilo, da so aretacije izvedli v okviru dveh preiskav. Eno je vodila zvezna policija v Bruslju, drugo pa preiskovalni sodnik v Antwerpnu. Dodalo je, da med zadevama obstajajo povezave, a da bodo nujne dodatne preiskave, da bi ugotovili, v kolikšni meri se prepletata.

Izvedli so tudi hišno preiskavo v Molenbeeku, bruseljski četrti z veliko priseljenci s severa Afrike, kjer je živelo več odgovornih za pretekle krvave teroristične napade v evropskih prestolnicah.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin