Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
11.20

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

policija napad Jehovove priče Avstrija

Četrtek, 30. 5. 2024, 11.20

3 tedne, 2 dneva

V Avstriji po seriji bombnih napadov na Jehovove priče pridržali napadalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Avstrijska policija | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Po seriji domnevnih napadov na Jehovove priče v Avstriji so v sredo pridržali osumljenca, ki je priznal krivdo. Petinpetdesetletnika so iz Jehovovih prič izločili po ločitvi od soproge, s katero se je sprl glede skrbništva in plačevanja preživnine otrok, zaradi česar jo je skušal ubiti, je v sredo v Gradcu pojasnil eden od preiskovalcev.

Avstrijsko Štajersko je v zadnjem letu pretreslo več bombnih napadov oziroma poskusov bombnih napadov na pripadnike Jehovovih prič, v katerih ni bil nihče poškodovan. Prvič sta eksplodirali bombi na avtomobilih pripadnikov Jehovovih prič avgusta lani. Konec marca so odkrili bombno napravo na vhodnem delu prostorov te verske skupnosti in jo uspešno dezaktivirali. Nazadnje je v začetku maja zagorelo vozilo še enega pripadnika Jehovovih prič, domnevno je bilo pred tem slišati eksplozijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Avstrijske oblasti so zaradi tega uvedle preiskavo napadov na Jehovove priče, ki imajo v Avstriji približno 22.600 aktivnih članov.

Petinpetdesetletnik vse priznal 

V sredo je avstrijski policiji po obsežni preiskavi uspelo aretirati 55-letnika, ki je hitro priznal svoja dejanja in dodal, da je že v začetku maja pod avtomobil svoje soproge namestil bombo. Zaradi te informacije so bile v Gradcu v sredo več ur zaprte ulice okoli vozila, a eksplozivne naprave niso našli. Za zdaj še ni jasno, ali je bomba padla z avtomobila in morda eksplodirala.

Povod za napade spor z nekdanjo ženo 

Moški je pojasnil, da je bil glavni povod za napade spor z nekdanjo ženo, s katero ima dva otroka, ki ju je v zadnjih 13 letih videl le ob obiskih sodišč. Zato je želel ubiti ženo, druge eksplozivne naprave pa naj bi služile le za odvračanje pozornosti. Poročena sta bila med letoma 1991 in 2011, ker je bila članica Jehovovih prič, je to postal tudi on, a so ga po ločitvi izločili.

Rotvajler
Novice Rotvajler na avstrijskem Štajerskem hudo poškodoval sedemletnico
Ne spreglejte