Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
13.50

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Anglija policija krava

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 13.50

1 mesec

V Angliji policist namerno dvakrat zbil pobeglo kravo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Krava | Policista so umaknili s terena. | Foto Guliverimage

Policista so umaknili s terena.

Foto: Guliverimage

V Angliji so policista, ki je skušal prestreči pobeglo kravo tako, da se je zaletel vanjo, premestili na drugo delovno mesto in ne opravlja več terenskega dela, so v nedeljo sporočili s policije. Poleg tega so uvedli preiskavo, potem ko je posnetek incidenta razburil javnost. Opozarjamo, da je posnetek občutljive narave.

Incident se je zgodil v petek zvečer, ko so prebivalci na pomoč poklicali policijo, ko so sredi ulic manjšega mesta Staines-upon-Thames videli pobeglo kravo. Glede na posnetke, ki so zaokrožili po spletu, se je policijski avtomobil dvakrat namerno zaletel v žival. Na koncu se je desetmesečna krava zataknila pod vozilom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Za to dejanje ne vidim nobene razumne potrebe. Prosil sem za celovito in nujno pojasnilo," je na družbenem omrežju X zapisal notranji minister James Cleverly. Zdi se, da gre za nepotreben ukrep, je dodal.

Policija je sprva v soboto sporočila, da so kravo sicer skušali ujeti tudi na druge načine, a neuspešno. Zato so se odločili, da jo prestrežejo z vozilom. V nedeljo pa so zagotovili, da bodo temeljito preučili dogodek, policista pa so zaenkrat premestili na drugo delovno mesto in do zaključka preiskave ne bo opravljal terenskega dela.

Kravo Beau Lucy je po pobegu podrobneje pregledal veterinar, nakar so jo združili z lastnikom, ki je zagotovil, da se počuti bolje.

Stanko Valpatič ekološka kmetija vegan veganski izdelki Za naravo Društvo za osvoboditev živali krava veganstvo hrana
Novice Kamnik: pobegla krava povzročila pravi kaos
reševanje, krava
Novice Krava zdrsnila po pobočju, na pomoč vojaški helikopter #video
Ne spreglejte