Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
10.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Turčija Sirija Arabska liga

Sreda, 30. 11. 2011, 10.58

7 let, 12 mesecev

Turčija uvedla gospodarske sankcije proti Siriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Turčija je uvedla gospodarske in finančne sankcije proti režimu v Siriji, ki mesece krvavo zatira protestnike.

Turčija zamrznila premoženje sirskega režima v Turčiji Kot je sporočil zunanji minister Ahmet Davutoglu, so zamrznili premoženje sirskega režima v Turčiji, začasno prekinili sodelovanje s sirsko centralno banko ter prepovedali prodajo orožja sirski vojski.

Minister Davutoglu je na novinarski konferenci v Ankari poudaril, da sirski predsednik Bašar Asad neupravičeno ignorira pozive mednarodne skupnosti h končanju krvavega zatrtja protestov, v katerem je bilo po podatkih ZN v več mesecih ubitih najmanj 3500 ljudi.

Prepoved potovanja v Turčijo za predstavnike sirskega režima Med sankcijami, ki jih je uvedla Turčija, je navedel takojšno zamrznitev trgovskega prometa s sirsko vlado in sodelovanja s sirsko centralno banko ter zamrznitev premoženja sirske vlade in poslovnežev, ki podpirajo režim. Ankara je tudi začasno ustavila skupni mehanizem o sodelovanju in predstavnikom sirskega režima prepovedala potovanja v Turčijo.

Poudaril je, da se je Sirija znašla v začaranem krogu nasilja in da je "sirski režim z vsakim izstreljenim nabojem in vsako bombardirano mošejo izgubil legitimnost ter povečal razkorak med državama".

Sankcije proti Siriji je sprejela tudi Arabska liga Ponovil je, da mora režim v Damasku takoj prenehati z nasiljem nad prebivalci ter umakniti vojsko iz mest. Poudaril je še, da Turčija ne bo nikoli sprejela ukrepov, ki bi škodili sirskemu narodu ter napovedal možnost novih ukrepov proti režimu v Siriji.

Turčija je sankcije sprejela, ko je v nedeljo Arabska liga sprejela podobne sankcije proti režimu v Siriji. Sankcije Arabske lige med drugim vključujejo zamrznitev premoženja članov režima v članicah lige, ustavitev poslovanja s sirsko centralno banko ter umik investicij iz Sirije.

Ne spreglejte