Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
7.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

nemiri Donald Trump ZDA

Sreda, 23. 8. 2017, 7.15

6 let, 6 mesecev

Trumpovi nasprotniki napadli policiste, ti so odgovorili s solzivcem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Ob robu zborovanja podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa so se protestniki proti njegovi politiki spopadli s policisti. Ti so proti protestnikom, ki so jih napadli s steklenicami in kamni, uporabili solzivec, je sporočila ameriška policija.

Trump je v torek zvečer nagovoril podpornike na zborovanju v Phoenixu, kjer je med drugim znova kritiziral medije, zlasti zaradi poročanja o njegovih besedah po nasilju v Charlottesvillu. 

"Američani, stopite skupaj"

Trump je nagovor več tisoč podpornikov začel in končal s pozivom Američanom, naj stopijo skupaj. Odgovoril je tudi na kritike, zlasti v medijih. Ti so po njegovih besedah napačno predstavili njegove "popolne" besede po nasilju, ki je izbruhnilo na nedavnem shodu skrajnih desničarjev v Charlottesvillu in v katerem je bila ubita ženska.

"Edini ljudje, ki dajejo besedo tem sovražnim skupinam, so mediji sami in lažne novice," je dejal. Medije je obtožil, da ne poročajo o dejstvih in da niso hoteli poročati niti o tem, da je "ostro nastopil proti" neonacistom, tistim, ki zagovarjajo prevlado belcev, in kukluksklanu.

Govoril je tudi o priseljevanju

Znova je prebral skoraj celotni izjavi, ki ju je glede nasilja dal v preteklem tednu, izpustil pa je nenapisana komentarja, ki sta sprožila največ kritike - da je krivda za nasilje na obeh straneh, tako skrajnih desničarjev kot nasprotnih protestnikov, ter da so bili med zagovorniki prevlade belcev 12. avgusta tudi "dobri ljudje".

V približno 80-minutnem govoru se je posvetil tudi vprašanju priseljevanja. Demokrati po njegovih besedah ogrožajo varnost vseh ZDA s tem, ko nasprotujejo njegovim načrtom gradnje zidu na meji z Mehiko. Kot je dejal, uradniki za priseljevanje, ki delajo na območju, trdijo, da je zid bistvenega pomena za zajezitev vala nezakonitih migracij. Če bo treba, bo za gradnjo zidu tudi ustavil delo vlade, je zatrdil po poročanju BBC.

 

 

Ne spreglejte