SiolNET. Novice Svet
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump na mejo z Mehiko pošilja oborožene vojake

0,19

termometer

Donald Trump meja Mehika zid ograja
Ameriški vojaki so sicer že na meji z Mehiko, kjer pomagajo z logistiko in nadzorom pooblaščenim mejnim agentom, sami pa zakonskih pooblastil za ukrepanje nimajo. Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je na družbenem omrežju Twitter danes sporočil, da na mejo z Mehiko pošilja oborožene vojake. Tako se je odzval na novico, da so mehiški vojaki na ameriški strani meje na kratko pridržali dva ameriška vojaka. Mehiki je ob tem v tvitu zažugal, da je bolje, da se to ne ponovi.

Mehičani so zalotili dva pripadnika nacionalne garde ZDA južno od mejne ograje, a na ozemlju, ki je še vedno del ZDA. Po krajšem prepiru so Mehičani, teh je bilo več, enemu Američanu na kratko odvzeli pištolo.

Pozneje so skupaj ugotovili, kje je čigavo ozemlje, Mehičani pa so pripadniku ameriške nacionalne garde vrnili pištolo ter se umaknili.

Donald Trump Novice Trump ukazal bojkot večerje dopisnikov iz Bele hiše

"Mehika ne stori dovolj"

Trump je zjutraj ugotovil, da je bil incident najverjetneje taktika odvračanja pozornosti, in mehiške vojake brez vsakega dokaza obtožil, da so želeli s tem pomagati tihotapcem mamil. Nato je še ugotovil, da Mehika ne stori dovolj, da pridrži in vrne domov migrante.

Ameriški vojaki so sicer že na meji z Mehiko, kjer pooblaščenim mejnim agentom pomagajo pri logistiki in nadzoru, sami pa zakonskih pooblastil za ukrepanje nimajo.

donald trump Novice Trump želi ustaviti izvoz iranske nafte Donald Trump Novice Poročilo: Trump poskušal odstaviti Muellerja donald trump Novice Trump bi pridržane migrante poslal v mesta, ki ne sodelujejo s priseljenskimi oblastmi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin