SiolNET. Novice Svet
2,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trije Slovenci na Hrvaškem osumljeni pranja denarja. Med njimi tudi Mihael Karner?

2,99

termometer

Gotovinsko poslovanje. Gotovina. denar | Policija ocenjuje, da je osumljena trojica nezakonito pridobila več kot milijon evrov. | Foto: Shutterstock
Policija ocenjuje, da je osumljena trojica nezakonito pridobila več kot milijon evrov. Foto: Shutterstock

Trojica slovenskih državljanov je v hrvaški Istri in Kvarnerju z nakupom nepremičnin oprala več kot milijon evrov, ki so jih nezakonito pridobili s prodajo steroidov, je danes sporočila hrvaška policija. Osumljeni so 46-letnik in dva 48-letnika, policija pa je primer že predala pristojnemu državnemu tožilstvu. Po neuradnih informacijah naj bi bil med osumljenci tudi Mihael Karner, tako imenovani kralj steroidov, poroča 24ur.com. 

Policija je v preiskavi ugotovila, da sta dva 48-letna slovenska državljana med letoma 2002 in 2010 na območju ZDA nezakonito zaslužila večji znesek denarja s prodajo vrste steroidov, ki veljajo za drogo.

Da bi prikrila izvor denarja, sta ga v svojem imenu in imenu podjetja v njuni lasti vlagala v kupovanje nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja. Eden od dveh 48-letnikov je večjo vsoto denarja vplačal tudi na račun 46-letnega Slovenca. Ta ga je v dogovoru z drugim 48-letnikom uporabil za nakup večjega števila nepremičnin na svoje ime, čeprav je vedel, da gre za nezakonito pridobljen denar.

Policija ocenjuje, da je osumljena trojica s tem nezakonito pridobila več kot milijon evrov.

Anabolni steroidi veljajo za prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu. Športniki jih uporabljajo za pospešeno večanje mišične mase.

NPU Novice Neuradno: v preiskavi NPU tudi znana imena. Mandarić vpletenost zanikal #video Mihael Karner Novice Kralj steroidov, ki ga iščejo ZDA, pri nas predaval o nesposobnosti organov pregona #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin