Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Donald Trump ameriške volitve

Četrtek, 17. 9. 2015, 21.20

8 let

Top 5 najbolj trapastih Trumpovih izjav tega tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi na drugi debati republikanskih kandidatov je Donald Trump blestel v trosenju neumnosti.

Na drugi televizijski debati republikanskih kandidatov za ameriškega predsednika so debatirali o zunanji politiki, splavu in priseljencih. V odgovorih je seveda blestel Donald Trump, predvsem v klatenju neumnosti mu ni para. Čeprav so ankete pokazale, da je občinstvo menilo, da se je znova najbolje odrezala Carly Fiorina, je največ medijske pozornosti pobral Donald Trump. Kako je ne bi – med vsemu nebulozami, ki jih je natrosil, je težko izbrati najbolj trapaste.

O avtizmu in cepivu Nekaj trditev je bilo naravnost nevarnih. Na primer Trumpova trditev, da avtizem povzročajo cepiva. "Avtizem je postal epidemičen pred 25, 30 leti. Popolnoma je ušel nadzoru. Imam prijatelja, čigar otrok je postal avtist kmalu zatem, ko so ga pri dveh letih cepili," je zatrdil. Ameriški zdravniki, vključno z zbornico ameriških pediatrov, so seveda nemudoma opozorili, da so take trditve napačne in zelo nevarne.

O ISIS in arabskih imenih Med nevarnejše spada tudi njegova izjava o Islamski državi. Nedvomno bo Trump kot predsednik v hipu razrešil težavo, le da je pred desetimi dnevi priznal, da pravzaprav ne pozna razlike med ISIS in Hamasom, a da se bo o tem podučil, ko bo primeren čas. V debati je razložil, v čem je bila težava, da ni vedel, kdo so trenutni sovražniki ZDA: "Novinar je navajal ime za imenom, arabsko ime, arabsko ime, arabsko ime … Le malo ljudi na svetu pozna ta imena. Prepričan sem, da jih je imel napisana na papirju."

O zidovih in ženi Jeba Busha Ena od njegovih najbolj veličastnih izjav je tista o zidu: "Zgradil bom velik zid, verjemite mi, da nihče ne gradi zidov bolje kot jaz. Zgradil jih bom poceni, zgradil bom velik, velik zid na vsej južni meji in Mehiko prisilil, da bo plačala zanj. Zapomnite si moje besede." V že znanem protipriseljenskem slogu se na debati ni hotel opravičiti ženi Jeba Busha, Mehičanki, zaradi vseh žalitev, ki jih je izrekel na račun mehiških priseljencev. In nadaljeval: "Torej, o vaši ženi sem slišal čudovite stvari, slišal sem, da je prijetna ženska. A ne bom se opravičil, ker nisem storil nič napačnega." Malce pozneje je še pripomnil: "V tej državi govorimo angleško, ne špansko."

O lepoti Carly Fiorina in spoštovanju do žensk V intervjuju za Rolling Stone je dejal, da ne ve, kako bi lahko ljudje volili za Carly Fiorina, ko pa ima tak čuden obraz. Na debati republikanskih kandidatov je voditelj oddaje Fiorinovo spomnil na to opazko, a je kandidatka za predsednico dogovorila, da "so vse Američanke zelo natančno slišale, kaj je rekel gospod Trump". Ta je nemudoma odgovoril: "Menim, da ima lep obraz, in zdi se mi lepa ženska." Pozneje je dodal še, da ženskam, če bo postal predsednik, ni treba skrbeti: "Poskrbel bom za ženske. Spoštujem jih."

O sebi in svojem temperamentu In ne nazadnje je nekaj globokih misli podal še o sebi in svojem temperamentu. Na vprašanje, ali njegov temperament vendarle ni najbolj primeren za diplomata, je odgovoril: "Imam čudovit temperament. Sem zelo dober in zelo miren." Potem ko se je pohvalil, da mu ni treba zbirati donacij za financiranje kampanje, ker bi lahko v tem trenutku sam podvojil vsoto, ki jo je zbral Jeb Bush, je še razložil: "Vse, kar sem do zdaj storil, je bil neverjeten uspeh." Le kaj bi svet brez Trumpa.

Ne spreglejte