Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
22. 10. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

8

Natisni članek

Agrokor Ivica Todorić Miroslav Mišković

Nedelja, 22. 10. 2017, 11.45

6 let, 5 mesecev

Todorić v Švici? Na blogu krivdo vali na politike.

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

8

Ivica Todorić | Foto STA

Foto: STA

Dolgoletni šef koncerna Agrokor Ivica Todorić, za katerim je Hrvaška izdala mednarodno tiralico, je na svojem blogu objavil, da se bo v domovino vrnil, ko bo zbral vse dokaze.

Za Todorića je županijsko državno tožilstvo v Zagrebu razpisalo tiralico, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor. Doslej so hrvaški mediji ugibali, da je Todorić v Londonu v eni izmed dveh vil srbskega tajkuna Miroslava Miškovića, od koder se je pred dnevi vrnil njegov sin Ante, Novi list pa danes poroča, da je verjetno v Švici.

"Neuradno smo izvedeli, da je na ministrstvo za zunanje zadeve v zadnjih dneh po diplomatskih mrežah prišla informacija, da je Ivica Todorić na področju Züricha," piše hrvaški časnik in dodaja, da resničnost takšne informacije ne bi bila presenetljiva, glede na to, da se 30 kilometrov od tega švicarskega mesta nahaja sedež podjetja Agrokor AG.

"Politika je ugrabila zasebno lastništvo"

Je pa Todorić na svojem blogu napovedal, da se bo vrnil na Hrvaško takoj, ko bo zbral relevantne dokaze, da bi se "zoperstavil skupni zločinski združbi političnih elit in njiovih pomočnikov". Dodal je, da ni človek, ki beži od odgovornosti: "Če obstaja odgovornost, in jaz sem prepričan, da je ni, potem je izključno moja. No, kot človek, ki so mu hudo kršene človekove pravice, s svojimi odvetniki zbiram dokaze in dejstva, da bi lahko spodbijal laži iz kazenske prijave ter obranil sebe in svoje sodelavce pred političnim pregonom, katerega cilje je zatajiti dejstvo, da je prav politika ugrabila zasebno lastništvo, v katerem danes vladata brezvlada in pravi kriminal."

Oškodoval naj bi Agrokor

Ivica Todorić in njegova sinova Ante ter Ivan Todorić so bili skupaj še z 12 osumljenimi v ponedeljek tarča policijskih preiskav zaradi suma oškodovanja Agrokorja. Organi pregona 15 osumljenim očitajo zlorabo zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanje uradnih dokumentov ter kršitev obveznosti vodenja trgovskih in poslovnih knjig.

Todorića kot  prvoosumljenega bremenijo očitki odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Sodišče je "zaplombiralo" razkošni dvorec v Kulmerovih dvorih pod Sljemenom, katerega solastnik je Todorić. V uredništvu Siol.net smo pridobili dokumente, ki dokazujejo, da gre za 55 tisoč kvadratov nepremičnin.

Ne spreglejte