Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
17.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boston maraton tek

Nedelja, 26. 5. 2013, 17.46

5 let

Tekači v spomin na žrtve bostonskega napada dokončali maraton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Več tisoč tekačev se je zbralo na ulicah Bostona in dokončalo maraton, ki sta ga brata Carnajev pretekli mesec prekinila z bombnim napadom.

Tekači so v spomin na tri žrtve in številne ranjene pretekli zadnje kilometre maratona, ki ga nekateri zaradi dveh eksplozij niso mogli dokončati. Zadnji kilometer maratona so tako pretekli s tremi ameriškimi in eno kitajsko zastavo, saj je bila poleg dveh Američanov med žrtvami tudi Kitajka. Tretja ameriška zastava pa je bila namenjena v spomin varnostnika na univerzi MIT, ki sta ga ubila Tamerlan in Džohar Carnajev, piše Telegraph.

"Boston bo tekel kot eno" Tek so organizirale lokalne tekaške skupine in lokalna podjetja, ki so ga promovirali prek družabnih omrežij. Tek so poimenovali "OneRun", njegov slogan pa se je glasil: "Dosegli bomo cilj." "Boston bo tekel na vso moč. Boston bo tekel skupaj. Boston bo tekel kot eno," so po poročanju Telegrapha pred prireditvijo povedali organizatorji.

Teka se je udeležilo približno tri tisoč tekačev, tistih 35 tekačev, ki pa se teka niso mogli udeležiti, pa bodo svoj cilj ceremonialno pretekli na prireditvi na dirkaški stezi Indianapolis Motor Speedway. Udeleženci bostonskega maratona bodo tako na dirkaški stezi pretekli 800 metrov pred začetkom dirke Indianapolis 500.

Drugi bodo tekmo zaključili na dirkaški stezi pred dirko Indianapolis 500 "Tragedija je vplivala na vse, zato smo želeli nekaterim posameznikom dati priložnost dokončati tekmo pred več tisoč navijači, ki cenijo njihovo vztrajnost in odločenost," je povedal Doug Boles, eden izmed organizatorjev dirke. "Vsi se bodo spomnili na žrtve, hkrati pa bodo proslavili moč in nezlomljivi duh nekaterih tekmovalcev," je še dodal.

Medtem pa je Džohar Carnajev še vedno v bolnišnici v enem izmed zveznih zaporov, kjer okreva po strelnih poškodbah, ki so mu jih zadali policisti. Njegovega starejšega brata Tamerana so policisti v streljanju ubili.

Ne spreglejte