SiolNET. Novice Svet
4,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Talibani trupla domnevnih ugrabiteljev javno obesili na žerjav

4,15

termometer

Talibani truplo
Obešeno truplo enega od domnevnih ugrabiteljev. Foto: Reuters

Talibani, ki so avgusta prevzeli oblast v Afganistanu, so v opozorilo v mestu Herat javno obesili na žerjav trupla štirih domnevnih ugrabiteljev.

Kot piše BBC, je nek krajevni uradnik povedal, so domnevni ugrabitelj umrli v strelskem spopadu, ki je izbruhnil, ko so hoteli ugrabiti nekega poslovneža in njegovega sina.

Talibani pravijo, da gre za svarilo drugim ugrabiteljem

Novinarska agencija AP je poročala, da je v središču Herata na žerjavu viselo truplo. Vezir Ahmad Sediki, trgovec v Heratu, je agenciji povedal, da so talibani v središče mesta privlekli štiri trupla, eno truplo so obesili tam, preostala pa odvlekli v druge dele mesta, kjer so jih prav tako javno obesili.

Namestnik guvernerja Herata Mulvaj Šair Ahmad Emar je za nek krajevni medij dejal: "Njihova trupla smo obesili, da bodo svarilo tudi za druge ugrabitelje." Posnetki, ki so objavljeni na družbenih omrežjih, kažejo talibane, ki so pripeljali okrvavljena trupla na tovornjaku, in žerjav, ki dviga eno od trupel.

talibani Novice Talibani: Sekanje rok ljudem je nujno za varnost Talibani Novice Talibani se v narodnem parku zabavajo kot majhni otroci #video Chris Donahue, zadnji ameriški vojak, ki je zapustil Afganistan Novice Je to skrivnost, zaradi katere so se Američani umaknili iz Afganistana?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin