Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
15.27

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

poškodba potniki Bangkok turbulenca letalo

Sreda, 22. 5. 2024, 15.27

3 tedne, 3 dni

Tako jih je premetavalo, da so v stropu naredili vdolbine. Na intenzivni negi še 20 ljudi. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur | S posebnim letom je nato 131 potnikov in 12 članov posadke nesrečnega letala danes prispelo v Singapur, poroča francoska tiskovna agencija AFP. | Foto Reuters

S posebnim letom je nato 131 potnikov in 12 članov posadke nesrečnega letala danes prispelo v Singapur, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Reuters

Večina potnikov z letala družbe Singapore Airlines, na katerem je na poti iz Londona v Singapur v torek zaradi močne turbulence umrl en potnik, več kot sto pa jih je bilo ranjenih, je danes prispela v Singapur, je sporočil singapurski prevoznik. Na intenzivni negi v bolnišnici v Bangkoku medtem ostaja 20 poškodovanih.

Letalo Boeing 777-300ER z 211 potniki in 18 člani posadke je po deseturnem letu v torek nad Mjanmarom nenadno zajela "ekstremna turbulenca", zaradi katere je letalo v zgolj petih minutah padlo za več kot 1.800 metrov, nato pa se večkrat dvignilo in znova spustilo. Nato je zasilno pristalo na letališču tajske prestolnice Bangkok, kjer so poškodovane odpeljali z rešilnimi vozili, poročajo tuje tiskovne agencije.

letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur
Novice Srhljiva pričevanja potnikov: Vse, ki niso bili pripeti, je vrglo v strop #video #foto

letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur | Foto: Reuters Foto: Reuters letalo, turbulenca, London, Bangkok | Foto: Reuters Foto: Reuters

Med turbulenco je najverjetneje zaradi infarkta umrl 73-letni Britanec, 104 ljudje pa so bili poškodovani. Bolnišnica v Bangkoku je danes sporočila, da so obravnavali 85 poškodovanih, med njimi tudi 20 tistih, ki so še vedno na intenzivni negi. Gre za državljane Avstralije, Velike Britanije, Malezije, Nove Zelandije, Singapurja in Filipinov, so dodali, ob tem pa niso pojasnili, koliko med njimi je potnikov in koliko članov posadke.

Eden od potnikov je povedal, da je potnike premetavalo tako silovito, da so v stropu kabine naredili vdolbine, več deset pa jih je utrpelo poškodbe glave. Na fotografijah je bilo videti kaos, razmetano hrano, plastenke pijače in prtljago, medtem ko so kisikove maske visele s stropa.

Letalo, potovanje
Novice Močna turbulenca na letu iz Londona: ena oseba umrla, več kot 30 ranjenih #video

letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur | Foto: Reuters Foto: Reuters letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur | Foto: Reuters Foto: Reuters

Vodstvo družbe Singapore Airlines je izrazilo sožalje družini umrlega ter se opravičilo potnikom in članom posadke za travmatično izkušnjo. Zagotovili so jim vso potrebno pomoč. Sožalje svojcem pokojnega je izrazil tudi premier Singapurja Lawrence Wong, ki je sporočil, da bodo preiskali incident, v ta namen pa v Bangkok poslali preiskovalce. Dodal je, da tesno sodelujejo s tajskimi oblastmi.

Ne spreglejte