SiolNET. Novice Svet
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tajne dokumente odkrili tudi pri Miku Penceu

0,20

termometer

Mike Pence |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odvetnik nekdanjega podpredsednika ZDA Mika Pencea je prejšnji teden na njegovem domu v Indiani odkril nekaj več kot deset dokumentov z oznako zaupno in jih predal zvezni policiji FBI, poroča televizija CNN.

Dokumente so našli v kraju Carmel v Indiani, kjer živi Pence, ki je bil podpredsednik v vladi Donalda Trumpa od leta 2017 do leta 2021. Pence je do zdaj zagotavljal, da nima nobenih zaupnih dokumentov.

Trump ob odhodu s položaja odnesel s seboj več škatel dokumentov

Škandal je zakuhal Trump, ki je ob odhodu s položaja iz Bele hiše s seboj odnesel več škatel dokumentov, med katerimi jih je bilo več kot sto zaupne narave. Trump je za televizijo Fox News zagotovil, da dokumenti niso zaupni, ker je z njih umaknil tovrstno oznako samo s tem, da je na to pomislil.

Po nekaj mesecih prepiranja z Nacionalnimi arhivi, ki so hoteli dokumente nazaj, je FBI opravil racijo na Trumpovem domu na Floridi in dokumente zaplenil, pravosodni minister Merrick Garland pa je za preiskavo imenoval posebnega tožilca.

Joe Biden Novice V Bidnovi družinski hiši odkrili še več tajnih dokumentov

V začetku letošnjega leta se je pri predsedniku ZDA Joeju Bidnu začela serija odkritij tajnih dokumentov iz časov, ko je bil podpredsednik pri Baracku Obami.

Razlika v primerjavi s Trumpom je ta, da je Biden dokumente nemudoma posredoval FBI in celo privolil v preiskavo svojega doma v Delawaru, kjer so potem našli še nekaj zaupnih dokumentov. Tudi Pence je, kot kaže, ravnal enako.

FBI dokumente med racijo iskal tudi po omarah Melanie Trump

Ameriška javnost pričakuje, da bodo dokumente začeli odkrivati še pri Obami, pa morda tudi pri Billu in Hillary Clinton, ameriški komiki pa se že zabavajo na račun Jimmyja Carterja, da je svoje hiše za reveže izoliral s tajnimi dokumenti.

Polomija koristi Trumpu, ki trdi, da ni naredil ničesar, česar ne bi delali tudi drugi. Vendar le politično, saj je on dokumente "predal" šele po raciji in zaplembi.

Demokrati so od začetka kritični do svojega predsednika, ki je po zaplembi dokumentov pri Trumpu spraševal, kako je lahko nekdo tako neodgovoren. Republikanci, ki so do odkritja dokumentov pri Bidnu celotni zadevi pripisovali zanemarljiv pomen, pa zdaj napovedujejo velike preiskave zaradi ogrožanja nacionalne varnosti.

Trumpa sicer naravnost ne branijo, ampak se osredotočajo na to, da je FBI dokumente med racijo iskal tudi po omarah nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump.

Joe Biden Novice Ni še konec: odkriti novi tajni dokumenti Joeja Bidna Joe Biden Novice V Bidnovi nekdanji pisarni našli tajne dokumente. Trump se veseli. Donald Trump Novice Afera tajni dokumenti: Trumpovo pritožbo zavrnili brez komentarja Donald Trump, zaseženi dokumenti Novice Trump naj bi tajne dokumente iz Bele hiše odnesel v želji po barantanju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin