SiolNET. Novice Svet
8,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Steven Seagal: Bil sem v Ukrajini in videl sem resnico

8,95

termometer

Steven Seagal Rusija | "Sem dober diplomat in menim, da bo moj dokumentarec nevtralen. Ne želim zavzemati strani, želim, da sogovorniki in dokazi povedo zgodbo. Če me kdo želi zaradi tega ubiti … " o svojem prihajajočem dokumentarcu pravi Steven Segal. | Foto: Reuters
"Sem dober diplomat in menim, da bo moj dokumentarec nevtralen. Ne želim zavzemati strani, želim, da sogovorniki in dokazi povedo zgodbo. Če me kdo želi zaradi tega ubiti … " o svojem prihajajočem dokumentarcu pravi Steven Segal. Foto: Reuters

Ameriški igralec Steven Seagal, ki je od leta 2016 ruski državljan in po lastnih besedah z Vladimirjem Putinom že več desetletij goji tesno prijateljstvo, je obiskal vzhod Ukrajine. Kot je dejal med nastopom v oddaji na ruski televiziji, je v Ukrajini snemal dokumentarec o "resničnem dogajanju". Segal namreč trdi, da je večina novic o "posebni vojaški operaciji" v zahodnih medijih lažnih, zato si je na svoja pleča zadal razkritje "pravega dogajanja".

"Menim, da je v Ukrajini na sto tisoče nacistov in številni med njimi se hočejo vojskovati," je med nastopom na ruski televiziji dejal ameriški igralec Steven Seagal. Zaradi snemanja dokumentarca je bil v preteklih dneh na enem od območij vzhodne Ukrajine, ki jih je okupirala ruska vojska, med drugim je obiskal tudi zloglasni ruski zapor Olenivka, kjer je življenje izgubilo večje število ukrajinskih vojnih ujetnikov.

Ukrajina trdi, da so Rusi poklali ujetnike, da bi zakrili sledi mučenja. Rusija pa si prizadeva dokazati, da je na zapor padla raketa sistema ameriške izdelave himars, ki naj bi jo izstrelila ukrajinska vojska. Uradni zgodbi Kremlja pritrjuje tudi Seagal, ki je pri obisku ruševin zapora na lastne oči videl uničenje, ki da je posledica raketnega napada.

"Prizorišče sem si moral ogledati sam. Videl sem območje, ki ga je uničila raketa. Videl sem ostanke rakete himars. To vem, ker sem ostanke take rakete videl že prej," je pojasnil Segal in dodal: "Vem nekaj o teh stvareh. Zato vam lahko povem z milijardno gotovostjo, da zapora ni razdejala bomba, kot trdijo Ukrajinci, temveč je na zgradbo padla raketa. Lahko sem videl, kje je raketa vstopila v zgradbo." 

ne uporabi Novice Vladimir Putin je na vzhod Ukrajine poslal Stevena Seagala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin