Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
8.22

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

sneg Rim vreme

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 8.22

6 let, 1 mesec

Kaos v Rimu: zaradi snega zaprte šole in vrtci #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Italijanska prestolnica Rim se je danes zbudila pod snežno odejo. Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je doslej zapadlo okoli tri centimetre snega. Grozi tudi poledica, zato bodo šole tam danes zaprte. Od drugod po Italiji poročajo o hudem mrazu in vetru.

V Rimu, kjer imajo okoli nič stopinj Celzija, je začelo snežiti kmalu po 2. uri zjutraj, prebivalci, ki tega pojava v večnem mestu niso videli že od leta 2012, pa na družbenih omrežjih že objavljajo fotografije zasneženih mestnih znamenitosti. Županja Virginia Raggi je ustanovila skupino za koordinacijo čiščenja snega, rimske šole in vrtci pa bodo danes zaprti.

Šole so zaradi snega in mraza zaprli tudi v nekaterih delih hribovite dežele Abruci v osrednjem delu Italije.

Na severu države pa se spopadajo s hudim mrazom, ki ga je prinesel ledeni sibirski veter. V Benetkah je ta v nedeljo porušil enega od stebrov na mostu Ponte della Liberta, ki povezuje Mestre z Benetkami. Most je bil do večera zaprt za promet v obe smeri. Steber se je zrušil na električni kabel tramvajske povezave, tako da je bila tudi ta več ur prekinjena, dodaja Ansa.

V Trstu, kjer je bilo danes zjutraj -6 stopinj Celzija, so sunki burje dosegali hitrosti do 130 kilometrov na uro.

Fotogalerija
1 / 11

Zelo mrzlo tudi drugod po Evropi

Izjemen mraz je zajel velik del Evrope. Iz Nemčije poročajo o najhladnejši noči te zime, temperature krepko pod ničlo in sneženje se ta teden obetajo tudi Veliki Britaniji. Podobne vremenske razmere vladajo tudi na Balkanu.

Izjemen mraz in sneg ta teden pričakujejo tudi po vsej Veliki Britaniji. Zaradi vetra bo občutek mraza podnevi kot ob temperaturah med 10 do 15 stopinjami pod ničlo, kar britanski vremenoslovci primerjajo z občutki mraza na severu Norveške in na Islandiji. Ponekod v Angliji in Walesu naj bi te dni padli rekordi v mrazu - tako mrzlo naj ne bi bilo že vsaj od leta 2013, morda - če se uresniči slabši scenarij - pa celo od leta 1991.

Sneg | Foto: Reuters Foto: Reuters Zaradi zimskih pogojev in močnega vetra za tovornjake s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki med notranjostjo Hrvaške in obalo danes ni odprtih cest, je poročal hrvaški avto klub. Za ves promet je zaprta avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje, samo za osebna vozila je odprta avtocesta Reka-Zagreb med odcepoma Čavle-Delnice.

Meteorologi so za danes napovedali občasno sneženje, predvsem v gorah in v Slavoniji. Rahlo sneženje je možno tudi ponekod v Dalmaciji.

    Preverite aktulano vremensko napoved na vreme.siol.net.

Poglejte, kje so danes izmerili -14 stopinj Celzija 


 

Ne spreglejte