SiolNET. Novice Svet
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija in Madžarska z dogovorom o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju

0,74

termometer

cepivo, cepljenje
Foto: Getty Images

Slovenija in Madžarska sta se dogovorili o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju proti covid-19, ki so izdana v Sloveniji oziroma na Madžarskem, je objavilo zunanje ministrstvo. Potrdilo o cepljenju, izdano v eni državi, bo imelo enake pravne učinke, kot če bi bilo izdano v drugi državi, skladno z notranjepravno ureditvijo posamezne države.

Slovenija je že doslej omogočala vstop v državo z Madžarske brez napotitve v obvezno karanteno ali dokazila o negativnem rezultatu testa na osnovi predložitve dokazila o cepljenju. S tem dogovorom bo sedaj enako ravnala tudi Madžarska, kamor doslej vstop iz Slovenije, razen za določene izjeme, ni bil mogoč, je na Facebooku zapisalo ministrstvo za zunanje zadeve.

Na Madžarskem sicer poleg cepiv, ki jih je odobrila Evropska agencija za zdravila, za cepljenje proti covid-19 uporabljajo tudi rusko cepivo Sputnik V in cepivi kitajskih podjetij Sinopharm in Sinovac Biotech.

Med izjemami, ki jih ob prihodu z Madžarske v Slovenijo ne napotijo v karanten, so sicer tudi tisti, ki predložijo dokazilo o negativnem rezultatu PCR-testa, ki ni starejši od 48 ur, ali potrdilo o prebolenem covid-19.

cepivo Johnson & Johnson Novice Cepivo Johnson & Johnson pod drobnogledom, polovica tedenske pošiljke AstraZenece preložena Robert F. Kennedy mlajši Digisvet Dezinformacijski odred: to so osebe, ki ovirajo konec epidemije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin