Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2018,
7.57

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Natisni članek

Severna Koreja jedrsko orožje Južna Koreja ZDA

Sreda, 16. 5. 2018, 7.57

5 let, 11 mesecev

Trump na vprašanja o Severni Koreji odgovarjal le z "ne vem" in "bomo videli" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Severnokorejsko vodstvo je danes odločno zavrnilo, da bi se Pjongjang odpovedal svojemu jedrskemu orožju v zameno za gospodarsko pomoč.

Video: Planet TV


Kot je danes po poročanju severnokorejske tiskovne agencije KCNA glede srečanja med ZDA in Severno Korejo sporočil namestnik severnokorejskega zunanjega ministra Kim Kye Gwan, bo to edinstveno srečanje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom odpovedano, če bodo ZDA enostransko vztrajale, da se Severna Koreja odpove svojemu jedrskemu orožju.

Kim je ZDA še obtožil, da želi Severno Korejo s političnim pritiskom stisniti v kot. Srečanje med Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom je napovedano 12. junija v Singapurju.

Severna Koreja | Foto: Reuters Foto: Reuters

Južna Koreja obžaluje odpoved pogovorov o spravi 

Seul pa je danes izrazil obžalovanje zaradi nepričakovane odpovedi načrtovanih pogovorov o spravi med Korejama. Južnokorejsko ministrstvo za združitev je ob tem Pjongjang pozvalo, naj se čim prej izvedejo pogovori, ki bodo "Korejskemu polotoku prinesli mir in blaginjo".

kim džong un, raketa, izstrelitev
Novice Severna Koreja z raketo zadela lastno mesto?

ZDA še vedno upajo na srečanje

Severna Koreja je svojo južno sosedo seznanila, da je preložila za danes predvideno srečanje zaradi vojaških vaj med Južno Korejo in ZDA.

Na drugi strani Bela hiša še vedno upa, da se bosta ameriški predsednik in severnokorejski voditelj srečala v Singapurju. "Še vedno upamo, da bo srečanje potekalo in da bomo nadaljevali po tej poti," je za televizijo Fox News povedala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. "Obenem smo pripravljeni, da bodo to morda težka pogajanja," je dodala.

Ameriški predsednik Donald Trump je na novinarska vprašanja o usodi vrha s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom odgovarjal z "ne vem" in "bomo videli". Tiskovna agencija UPI pa poroča, da so ZDA po pritožbah iz Pjongjanga malce oklestile skupne vojaške vaje z Južno Korejo, ki potekajo od 11. do 25. maja.

Kim Džong Un
Novice Ali je (tudi tokrat) Severna Koreja napadla južnokorejske kriptomenjalnice? #video
Ne spreglejte