Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
19.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rusija terorizem truplo olimpijske igre

Četrtek, 9. 1. 2014, 19.17

8 let

Rusija po odkritju trupel sprožila protiteroristično operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Rusiji so po odkritju šestih trupel sprožili protiteroristično operacijo. Trupla so odkrili v dveh okrožjih v regiji Stavropol, v neposredni bližini pa so policisti našli tudi eksplozivna telesa.

V dveh okrajih na jugu Stavropola so po odkritju trupel razglasili najstrožje varnostne ukrepe.

Trupla so odkrili v štirih avtomobilih. Ko je policija pregledovala enega od avtomobilov, v katerem so odkrili truplo domačina, ustreljenega v glavo, je v bližnjem jarku razneslo doma izdelano eksplozivno napravo. Ranjen ni bil nihče.

V bližini so nato odkrili še eno podobno napravo, ki pa so jo zavarovali. Po navedbah virov so se v obeh napravah nahajali manjši kovinski delci, kot so vijaki, s katerimi so želeli napadalci prizadejati največjo možno škodo. Podobne naprave so v preteklosti večkrat uporabili uporniki v južni Rusiji.

Ruske oblasti se bojijo morebitnih napadov Ruska zvezna varnostna služba (FSB) je doslej identificirala tri žrtve, od tega je bil eden voznik taksija. Zaradi najdbe trupel so pristojne oblasti že sprožile preiskavo. Ob tem so sporočili, da so se vsi umori zgodili v 24 urah, za vse umore pa so uvedli enotno preiskavo. Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax naj bi pristojne oblasti zaradi najdbe trupel iskale tri moške iz vasi v sosednji provinci Kabardino-Balkaria.

Regija Stavropol meji tudi na regijo Krasnodar, v kateri se nahaja Soči, ki bo čez manj kot mesec dni gostil zimske olimpijske igre. Ruske oblasti se bojijo morebitnih napadov, predvsem islamistov s Severnega Kavkaza. Zaskrbljenost sta še okrepila dva samomorilska bombna napada v Volgogradu prejšnji mesec, v katerih je umrlo 34 ljudi.

Varnostni ukrepi okoli Sočija sicer vključujejo posebne dovolilnice za avtomobile, ki vstopajo v mesto ali na prizorišča iger, pa tudi nadzorne prelete brezpilotnih letal in vojaške patrulje.

Ne spreglejte