SiolNET. Novice Svet
3,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi McDonald's v Rusiji leta 1990. Zaradi vojne ima zdaj novo ime. #foto

3,20

termometer

McDonald's Rusija, po novem "Vkusno & točka" |  | Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nekdanje restavracije ameriške verige s hitro prehrano McDonald's v Rusiji so se preimenovale v "Vkusno & točka", je dejal generalni direktor podjetja Oleg Parojev ob predstavitvi novega imena, ki v prevodu pomeni "okusno in pika". Podjetje z ruskim lastnikom danes odpira restavracije v Moskvi, med drugim na znamenitem Puškinovem trgu.

"Vesel sem, da lahko predstavim naše novo ime," je na novinarski konferenci v Moskvi pred ponovnim odprtjem restavracij dejal Parojev. 

McDonalds's Rusija | Foto: Reuters Foto: Reuters

MCD Novice Nasilen incident v enem od naših McDonald'sov: "A bom čez masko jedel, si zabita?" #video

Ko so januarja 1990 na Puškinovem trgu odprli prvi McDonald's v Rusiji, so se pred njim vile dolge vrste ljudi.

Ameriška veriga s hitro prehrano McDonald's je tako kot mnoga druga tuja podjetja po ruski invaziji na Ukrajino ustavila poslovanje v Rusiji. Podjetje je 16. maja objavilo umik z ruskega trga. Tri dni pozneje je ruski poslovnež Aleksander Govor, ki je bil lastnik licence verige, objavil, da je kupil vseh 850 restavracij.

McDonalds's Rusija | Foto: Reuters Foto: Reuters

V skladu s prodajnimi pogoji se je Govor strinjal, da bo obdržal zaposlene za najmanj dve leti in financiral obveznosti do dobaviteljev in najemodajalcev, so sporočili iz McDonald'sa. McDonald's je v Rusiji zaposloval 62 tisoč ljudi. Cene prodaje po navedbah AFP niso razkrili, je pa McDonald's ob napovedi umika iz Rusije sporočil, da namerava za odpis naložbe prevzeti enkratno plačilo v višini med 1,2 in 1,4 milijarde dolarjev.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6
streljanje McDonalds Nizozemska Novice V streljanju v McDonald'su dva mrtva McDonalds Posel danes Se boste odpovedali McDonaldsu in Coca Coli za Ukrajino? Mcdonalds Novice McDonald's na Čopovi zapira vrata? izdelava_burgerjev_800x600px Trendi Je Big Mac zdaj res še okusnejši?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin